FUTURE SCENES x World Science Forum Hungary 2019

Épületmapping és fényfestés a Magyar Tudományos Akadémia
főhomlokzati és Duna felőli oldalán

2019.11.20-22. 18:30-23:00
Magyar Tudományos Akadémia
1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

A 2003 óta kétévente megrendezett, magyar kezdeményezésre indult World Science Forum egyik fő célja, hogy az emberiség előtt álló világméretű kihívásokra adható hiteles válaszokat tudományosan megalapozza. Az idei konferenciára a Centrum Production által megálmodott, az eseménysorozat estéin 18:30 és 23:00 óra között megtekinthető fényfestés egyes jelenetei villanásszerűen idézik meg a tudományos kutatások jövőbe mutató irányvonalait, az ember és a természet, az ember és a gépek egymásra ható gesztusait.

Vajon milyen futurisztikus álmokat kelthet életre a mesterséges intelligencia, az űrkutatás vagy a géntérképeken alapuló klónozás? Milyen felelősséggel tartozhatnak a ma tudományágai a holnap társadalmáért és zöld környezetéért? Milyen etikai problémákkal kell szembenézniük a kutatóknak a 21. század elején? A Magyar Tudományos Akadémia homlokzata egy jövőbe mutató alkalmi üzenőfalként és víziótérképként rezonál a falai között folytatott három napos konferencia témafelvetéseire.

A Centrum Production rugalmas és naprakész, az aktuális technológiai innovációkat alkalmazó, megbízható és dinamikus hátteret biztosít professzionális vizuális munkálatok létrehozására: legyen szó filmes produkcióban való vetítésről, VJ-zésről, installációk vagy mappingek, 3D épületvetítések, fényfestések megalkotásáról vagy éppen filmvetítések, videóvágási és utómunkálatok, 2D és 3D animációk gyártásáról vagy dokumentálásáról.

https://worldscienceforum.org/
https://centrumproduction.com/

Kreatív koncepció: BESNYŐ Dániel, a Centrum Production csapata és vendégalkotói

Animáció design: TARCSAY Gábor, NAGY András, GELTZ Gergő, TÓTH Gergő, BESNYŐ Dániel, PATRIK Kiss, MAKLÁRY Máté, MARUSCSÁK Dávid

Sound design: KISS Patrik, SIPOS Bence

Producerek: World Science Forum Budapest, Magyar Tudományos Akadémia 

Együttműködő partnerek: Vj Centum Budapest, Centrum Production, Visualpower Kft, Laluz kft, Let it Be! art agency

Facebook-esemény https://www.facebook.com/events/534433220736836/

Forrás: Let it Be! art agency