Gospel Advent

A legnépszerűbb karácsonyi slágerektől a ritkán hallott ünnepi dalokig minden, ami a szeretet és az összetartozás üzenetét hordozza, mindez gospel átiratban, nagyzenekarral és gyermekkórussal. Ezt ígéri december elsején a Together Gospel Singers ünnepre hangoló műsora az Off Kultúrszövőgyárban. A kórus tagjai a Shygys frontembereként ismertté vált Gajdos Attila, a Sztárban Sztár leszek című tévéműsorból is ismert Mogyoróssy Adrienn, valamint a népszerű dalszerző-énekesnő Sándor Évi.

Together Gospel Singers

Advent első vasárnapján igazi ünnepi műsorral vár mindenkit az ismert énekesekből alakult gospel kórus, akik a nyár során tíz magyarországi helyszínen léptek fel a műfajt népszerűsítve. December elsején nagyzenekarral és gyermekkórussal kiegészülve olyan népszerű karácsonyi dalok gospel átiratát hallhatjuk tőlük, mint a Last Christmas, a Let it snow vagy a Csendes éj.

A gospel műfaj értéke, hogy a jól ismert dalokon keresztül közelebb hozza a szeretet örömhírét az emberekhez. A zenében előtérbe kerülnek a vokálok, a közös éneklés segít az öröm és felszabadulás megélésében, emellett eredetük szerint a gospel dalok az egyéni vagy közösségi hit kifejezésére is alkalmasak. A karácsonyt megelőző időszak a várakozás jegyében telik, a hagyomány szerint advent első vasárnapján a koszorún meggyújtott gyertya lángja a hitet jelképezi. Az énekesek így azért is állnak színpadra, hogy a dalok segítségével a közönségben felélesszék a karácsonyi hangulatot és a hitet, majd közösen is meggyújtsák az első gyertyát az adventi koszorún.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/418929975434802/

További információ és jegyek:
http://egyuttvagyunk.hu/gospel-advent-2019