Takács Nikolas: 33 – különleges lemezbemutató koncert és lemezkeresztelő

A magyar jazz, soul és R’n’B egyik legismertebb hazai képviselője, Takács Nikolas nemrég ünnepelte 33. születésnapját, ennek köszönhetően egy teljesen új anyaggal jelentkezett és megjelentette hetedik nagylemezét a saját dalaival. A friss dalokon kívül az est különlegességét az adja, hogy a közönség egy Magyarországon szokatlan lemezkeresztelőt is láthat. A koncert 2019. december 21-én a Budapest Music Centerben látható, ráadásul az RTQ Vonósnégyessel kiegészülve az énekes állandó zenésztársai muzsikálnak, akikkel a kezdetek óta együtt dolgozik, úgymint Kardos Norbert, Balogh László, Takács Donát és Herold Péter.

Takács Nikolas © Kádár László

Új lemezénél, a 33-nál, Takács Nikolas eltér az eddig megszokott stílusától, ugyanis eklektikus és csak magyar dalok hallhatók rajta. A koncerten zenésztársaival együtt adja elő a dalokat vonósok kíséretében, így teremtve a közönség számára ünnepi hangulatot a három nappal későbbi karácsonyhoz.

„Boldog vagyok, hogy azok a dalok, amelyek megszülettek az elmúlt egy évben, élőben először szívem egyik legkedvesebb koncerttermében, a Budapest Music Centerben hangozhatnak el. Az egész lemez a szívem zenéje. Olyan érzéseket, gondolatokat, üzenetet fogalmaztam meg, amelyek tükrözik a lelkem jelenlegi állapotát. Bízom benne, hogy aki magához veszi, az megtalálja azt, amire éppen szüksége van. Úgy hiszem, hogy mindenkinek és mindenkihez szól.”- mondja az énekes.

Mindezek mellett további meglepetéssel is készül a Budapest Music Centerben, mivel egy lemezkeresztelőnek is tanúi lehetnek az eseményre érkezők, amely szokás Magyarországon nem megszokott.

Takács Nikolas már számos elismerést megszerzett; tripla platinalemeze lett még abban az évben, amikor az X-Faktor című tehetségkutatóban megjelent, énekelt a Zsidó Nyári Fesztiválon a Dohány utcai Zsinagógában, Fonogram díjra jelölték.

Időpont: 2019. december 21. 20:00

Helyszín: Budapest Music Center, 1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Forrás: BMC