HOFI NAPLÓJA – Egy egyedülálló könyv bemutatója

Hofi naplója című könyv bemutatója 2019. november 14-én, csütörtökön, 17.00 órakor az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István körút 26.).

A könyvet bemutatja Malek Miklós zeneszerző, Szirtes Tamás színházi rendező, a Madách Színház ügyvezető igazgatója, Sárközy Zsolt, a Best of Hofi album szerkesztője Hofi Ildikó közreműködésével.

Moderátor: László Ágnes

Ez az egyedülálló kötet Hofi Géza saját kezűleg alkotott képes „naplójából”, interjúiból, pálya- és kortársak visszaemlékezéseiből kikerekedő színes életrajz, amely végigkíséri a művész hatalmas ívű pályáját.

A kőbányai téglagyár amatőr színésze, a debreceni színház örökös beugrója, a balatoni esztrádműsorok parodistája végül a tévéképernyőn és a Mikroszkóp Színpadon szerzett országos ismertséget. Pályáját a Madách Kamara színpadán több mint 1500 alkalommal eljátszott Hofélia és Élelem bére tette teljessé.

A különleges naplót fotók és más „kordokumentumok”, a Hofi Ildikóval és Gajdó Tamás színháztörténésszel készült beszélgetés, valamint a teljes pályát átfogó adattár gazdagítja. Mindemellett képet kapunk az egykori tehetséges porcelánfestő (!) grafikusi oldaláról, és különleges mellékletként átnyújtunk egy igazi relikviát: „HOFI-POFI”-nak a magyar fociról készített karikatúrasorozatát.

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport