Előbukkant a Móra-múzeum felújított homlokzata

Jól halad a szegedi Móra Ferenc Múzeum és a Vár és Kőtár felújítása. A múzeum felújított homlokzatának első szakaszai már kibukkantak az állványzat mögül, dolgoznak a tetőn, a Vár körül elbontották a kerítés egy részét és folynak a belső munkálatok is.

Móra Ferenc Múzeum, homlokzat

Folyamatosan zajlik a Móra Ferenc Múzeum és a Vár és Kőtár felújítása Szegeden. A leglátványosabb elem a múzeum megújult homlokzatának két szakasza, ahonnan már le is bontották az állványzatot: a falak kétféle színt kaptak, az ablakok pedig zöld színűek lettek. Az épület tetejének rekonstrukcióján is folyamatosan dolgoznak a szakemberek, csakúgy, mint a belső terekben.

A projekt része a Móra-múzeum kiállítóhelyének, a Vár és Kőtárnak a felújítása is. Az épület körüli kerítés egy részét elbontották, zajlik a tereprendezés, valamint az épületen belül is folynak a munkálatok.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a TOP-6.1.4-16-SG1-2018-00005 azonosító számú projekt keretében a szegedi Móra Ferenc Múzeum és Vár és Kőtár turisztikai célú fejlesztését valósítja meg. A fejlesztéshez az Európai Unió 899 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújtott, melyhez Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata további több, mint bruttó 500 millió forintos saját forrást biztosított.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum

,