Új musical a Magyar Színházban

Dennis Martin: Kincses sziget – musical
Musical indul! Bemutató november 29-én!

Robert Louis Stevenson azonos című regénye és élete nyomán fordította: Krégl János. dalszövegek: Cseh Dávid Péter, díszlet-jelmez: Kovács Yvette Alida
Rendező: Halasi Dániel
Főszerepekben: Veréb Tamás/Pásztor Ádám, Mahó Andrea/Benkő Nóra, Bősz Mirkó/Calderale Federico Joshua

Bősz Mirkó © Juhász Éva

Kalózokról, titkos térképekről, elásott kincsekről filmek és könyvek sokasága szól, de aki nem ismeri Robert Louis Stevenson Kincses Szigetét az nem is tud semmit az igazi kalózkalandokról.

Halasi Dániel rendező © Juhász Éva
Mahó Andrea, Halasi Dániel © Juhász Éva

A XVIII. században járunk az egyre növekvő izgalomban és feszültségben egymást követik a váratlan és romantikus fordulatok. Kalózok, banditák, tengerészek, és a mindenki általáhított kincs. 
Az író Stevenson a fia kedvéért kezdett bele Jim Hawkins és John Silver kalandos történetébe ez is az oka annak, hogy ennél ifjúságibb a sztori már nem is lehetne. A betegeskedő kisfiút kalózmesékkel szórakoztatja a papája. Elsőként a Benbow Admirális fogadó elevenedik meg, ahol a kalózok az elhunyt Flint kapitány erőszakkal megszerzett és titokban elrejtett kincse után vadásznak. A fiú is elhatározza, hogy megkeresi. Már csak az a kérdés, kié lesz a hőn áhított kincs…  

Matróznak jobb lenni, vagy kalóznak? Betartani a törvényt vagy áthágni azt? Az egyik oldalon mesés
kincsek várnak, kalanddal teli élet kötelezettségek nélkül, míg a másikon a töredéke sem garantált…
Egyáltalán, van lehetőség választani? – ezekre a kérdésekre is választ keres a látványos és izgalmas zenei világú előadás. 

Veréb Tamás © Juhász Éva

Korosztálytól függetlenül 1884 óta nemzedékek lelkesednek a történetért izgalommal és örömmel. Az előadás Stevenson életére is reflektál. A két idősíkon játszódó cselekmény nem csak a klasszikus történetet meséli el, hanem betekintést enged a mű keletkezésének részben tényeken alapuló, részben elképzelt részleteibe. Az előadás zenés és látványos. A legmodernebb és elérhető színházi technikát használjuk, hogy minél erősebb hatások érjék a nézőket a maradandó élmény érdekében.

Forrás: Pesti Magyar Színház