Utazás a varázsszőnyegen – Családi nap Az első bástya című kiállításhoz kapcsolódóan

Szeretnéd tudni, hogy milyen kincseket őrizhetett egy pasa a kincseskamrájában? Kíváncsi vagy arra, hogy milyen babákkal játszottak a török korban a kislányok? Vagy szívesen kipróbálnád, hogy hogyan kell kalligráfiákat rajzolni vagy miniatúrákat festeni? Gyere el családi napunkra, és ismerd meg, hogy milyen volt az élet a török korban!

2019. október 27. 11.00 – 16.00
Ingyenes családi programok a BTM Vármúzeum Barokk csarnokában

– Kalligráfia festés: az érdeklődők az arab írás rejtelmeibe nyerhetnek bepillantást és elsajátíthatják a kalligráfia festés alapjait.

– Török szőnyeg – ha nem repül…: Mi mindent rejt a nomád török szőnyeg? Az ősi szövésminták jelentésével ismerkedhetnek meg a látogatók egy asszociációs játék és sok-sok mese segítségével.

– A pasa kincsestára: mit rejt a pasa kincsestára? Tapogatós játék akár a legkisebb korosztály számára is, amely során a török kor jellemző tárgyait kell megkeresni sok nevetés kíséretében.

– Miniatúrafestő műhely: oszmán miniatúrák, miniatúra-részletek kifestése régen is elérhető növényi és ásványi festékekkel, az elkészült alkotásokat a készítője haza is viheti magával.

– Török nyelvmester: a 150 éves török uralom nyelvünkön is nyomot hagyott, így itt az ideje ezeket feleleveníteni. Vegyél részt Te is a játékos török nyelvtanfolyamon, amelyen sok egyéb érdekességet is megtudhatsz!

– Babázgató: korhű ruhákba öltöztetett baba-család, korhű holmikkal és alapanyagokkal felszerelt főzőcske várja a kislányokat.

Mesesarok, meseolvasás: 12.00, 14.00 és 15.00 óra

14.00 és 15.00 órakor ingyenes tárlatvezetések Az első bástya c. kiállításban.

A családi napon a Vármúzeumba történő belépés és a foglalkozásokon való részvétel ingyenes, azonban a kiállítás Táncsics utcai helyszínére a kedvezmény nem vonatkozik.

Az első bástya c. kiállítás 2019. október 31-ig látogatható.

Forrás: Budapesti Történeti Múzeum

, ,