Hollywoodi sikertörténet Szegeden

Az olvasópróbával kezdetét vette az Illatszertár próbafolyamata. László Miklós nagysikerű vígjátéka Sztarenki Pál rendezésében december 6-tól látható a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában. A darab, bár a két világháború között játszódik, a boldog békeidők hangulatát idézi, főszereplői a mindennapi élet apró-cseprő gondjaival vannak elfoglalva: a fiatalok szerelmesek, a házasságban élők féltékenyek, és a műfajból adódóan számos félreértés bonyolítja a szálakat.

László Miklóst „egy darabos” szerzőként szokás emlegetni, ami természetesen nem igaz, de tény és való, hogy az Illatszertár egy aduász. Bárhol bárki veszi elő, garantált a siker. Nincs olyan színházi évad, hogy valahol Magyarországon ne játszanák, nem beszélve a közkedvelt 1987-es tévéjátékról vagy a Szerelem hálójában című hollywoodi feldolgozásról olyan főszereplőkkel, mint Meg Ryan és Tom Hanks.

Sztarenki Pál rendező elmondta, a darab egy polgári, klasszikus értelemben vett örökérvényű vígjáték, egy igazi Molnár Ferenc komédiához fogható, ami nem csoda, hiszen a két író szoros barátságot ápolt, így Molnár Ferenc hatása érezhető László Miklós szellemes dialógusaiban és mély emberismeretében.

A történet karácsony előtt játszódik, így kellemes kikapcsolódást biztosít a nézőknek az ünnepi időszakban már csak azért is, mert kitűnő szereplehetőségek rejlenek benne, és a drámaisága ellenére szórakoztatja a közönséget. Szlávik István klasszikus díszlete és Cselényi Nóra korhű jelmezei már önmagukban nosztalgikus hangulatot varázsolnak a Kisszínház színpadára.

Részletek: www.szinhaz.szeged.hu/bemutatok/illatszertar

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház