HÉTTORONY FESZTIVÁL – Toronymagasan a legjobb világ- és népzene Makovecz Imre tereiben (2019. november 8-20.)

Idén november 8. és 20. között rendezik meg a Héttorony Fesztivált, amely a legjobb világ- és népzenéit viszi el Makovecz Imre tereibe. A programsorozat keretében 12 zengő ház, 70 művész, 11 kiállítás, 17 koncert, konferencia, kerekasztal-beszélgetés, táncház és fényfestészet várja az érdeklődőket határon innen és túl.

A Berecz család

A fesztivál küldetése, hogy a hazai népzene és világzene kiemelkedő művészeit a szomszédos országok magyarságához is eljussanak, valamint a zene és építészet szerves kapcsolatára ráirányítsák a figyelmet. A koncertek mellett Makovecz Imre szellemiségét idéző életművét és annak hatásait bemutató kiállítások, szakmai beszélgetések és gyerekprogramok várják a közönséget.

Snétberger Ferenc © Jens Rötz

Az idei évben olyan nemzetközi sztárok lépnek fel, mint az Iberi grúz férfikórus, a balkáni régió egyik legnépszerűbb zenekara, a Mostar Sevdah Reunion, a macedón gitárvirtuóz, Vlatko Stefanovski, valamint a Berlinben élő  Snétberger Ferenc. Lajkó Félix a legújabb formációjával áll színpadra, a fesztivál egyik kiemelt eseménye a 45. születésnapját ünneplő Vujicsics együttes jubileumi koncertje. A hazai előadók közül közreműködnek többek között a Dalinda, a Kaláka együttes, Novák Péter és az Etnofon, a Szent Efrém Férfikar és a Berecz család.
A többhelyszínes fesztiválzáró gálára november 20-án, Makovecz Imre születésnapján kerül sor, ahol ünnepélyes keretek között átadják a Makovecz Imre-díjat.    

Vujicsics együttes

Részletes program: http://www.hettoronyfesztival.hu/