TOM SAWYER KALANDJAI, ahogy Becky Thatcher elmeséli

Mark Twain regényét Koroknay István fordítása alapján színpadra alkalmazta: Závory Andrea és Horváth János Antal
zenés mesejáték – bábokkal, vetítéssel Kovács Yvette Alida elvarázsolt kastélyszerű díszletében

Rendező: Varga Éva
Bemutató: 2019. október 19.

http://pestimagyarszinhaz.hu/tom-sawyer/

Játsszák: Závory Andrea és Ruszina Szabolcs mv. / Csiky Csongor Ábel

Aki egyszer is olvasta soha nem felejti el Tom Sawyert. A cuki, nagyszájú, kedves svihákot mindenki a szívébe zárja. Különösen Becky Thatcher. Aki kislányként ott áll kitartóan Tom mellett, de az olvasói emlékezet mégis a feledésbe szitálja őt. Holott Becky Thatcher mindent elsöprően van. Életben tartja őt az első piroslófülű leányszerelem, ami Tom Sawyerhez köti. Az emberek hálátlanok, megfeledkeznek mindenről, de az első szerelmükre örökké emlékeznek. Az első titkos álmokra, az első érintésre, a véletlen kézfogásokra.

Becky Thatcher nagymamakorba érve idézi fel azokat a napokat, amelyek aztán meghatározóak lettek egész életében. Megbékélt a múlttal, megbocsátotta a bántásokat, kisimogatta a gyűrődéseket az emlékein és megértően néz végig a saját életén, amelyet azok a napok tették ünneppé és persze bánattá is, amikor Tom mellett lehetett. Becky élete titkát osztja meg a közönséggel.

A gyerekek fogékonyak az őszinteségre, az érzelmekre, a romantikára és nem idegen tőlük a szerelem sem. A gyerekkori szerelmek mesébe illő, pirosló fülű emléke végigkísérheti őket akár az egész életükön. A pedagógusok és a szülők jól tudják, milyen öröm az, amikor a gyerekek tudnak az érzelmeikről beszélni. Ehhez ad segítséget ez az előadás.  

Az előadást 8 éves kortól ajánljuk.

Grafika: Havasi Györgyi
Forrás: Pesti Magyar Színház

,