Liselotte és a május – Az igaz szerelem illata vs. kapros dinnyeleves

Október 22-én mutatja be a független E/Társulat a Liselotte és a május c. párkapcsolati tragikomédiát a FÉM Arts & Café színpadán. A nagysikerű Liza, a rókatündér c. film alapját képező színdarabban egy kiugrott ápolónő próbálja 7 randin, így 7 férfin keresztül megtalálni az igaz szerelmet, ami 7 kétségbeesett pár-találási kísérletben csúcsosodik. Az előadás finom éllel közelítve beszél a kibontakozó nőiség és a kapcsolatteremtés nehézségeinek viszonyáról.

Liselotte 35 évesen, 15 évnyi ápolói munkával a háta mögött úgy határoz, hogy megkeresi élete szerelmét. Az eddigi tervek kukába dobásával valami különös és izgalmas felé veszi az irányt – amely felé azonban közel sincs olyan sárga téglásan lerakva a járható út. A nőiségét igazán csak felfedezni kezdő főhős egymás után csöppen a legkevésbé várt szituációkba, míg saját magát is elkezdi megérteni a párkapcsolatok aknamezején. A színdarab Liselotte vergődését, egyben tanulási folyamatát mutatja meg, miközben szól az élhetetlen, romantikus, veszélyes és vonzó férfiakról, az elszalasztott és álmodott lehetőségekről – miközben a kapros dinnyeleves is ott illatozik.

– A gimnáziumból már mindenkinek gyereke van, vagy tart valahol… tudod jobb is, hogy nem jöttünk össze, mint más osztályok. Mit mondhattam volna?

– Nem, ezért ne érezd rosszul magad. Te egész egyszerűen éltél valakiért. Mind ezt tesszük. És amikor az, akiért éltünk, örökre elmegy, akkor mi visszaérkezünk a startvonalhoz és kezdjük újra az egészet.

Pozsgai Zsolt fergeteges tragikomédiája méltán híres és sikeres színdarab, melyet ezúttal a fiatal, független színészekből álló E/Társulat előadásában élvezhet a közönség. Győri-Nádai Réka 2012-ben állította színpadra első saját színdarabját, amelyben a nőiség kapott központi fókuszt. Alkotóként a rendezőt mindig az emberi lélek, egy karakter belső portréja foglalkoztatja. A Liza és a Rókatündér c. filmet is ihlető művet kétszereplős, kamaraszínházi előadásként állítják színpadra a FÉM színházban.

Helyszín: FÉM ARTS & CAFÉ (1056 Budapest, Váci utca 40.)
Bemutató időpontja: 2019. október 22. 19.00
Liselotte – Tóth Zsuzsi
7 férfi – Károlyi Krisztián
Író: Pozsgai Zsolt
Rendező: Győri-Nádai Réka

Az előadás Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/2472654289455556/
A társulat facebook oldala: https://www.facebook.com/etarsulat
A társulat honlapja: http://etarsulat.mystrikingly.com

KÖVETKEZŐ ELŐADÁSOK:
2019. október 22. 19:00 – FÉM ARTS & CAFÉ
2019. november 14. 19:00 – FÉM ARTS & CAFÉ
2019. december 2. 19:00 – FÉM ARTS & CAFÉ
2019. január 15. 19:00 – FÉM ARTS & CAFÉ