Az Országos Széchényi Könyvtár a Margó Irodalmi Fesztiválon és Könyvvásáron

Két könyvbemutatóval is várja az érdeklődőket az Országos Széchényi Könyvtár a MARGÓ Irodalmi Fesztiválon és Könyvvásáron a Várkert Bazárban. A látogatók nemcsak az OSZK Kiadó legfrissebb kiadványai, hanem korábban megjelentetett kötetei között is válogathatnak a nemzeti könyvtár standjánál, pénteken és szombaton pedig két most megjelent kötet szerkesztőit hallgathatják meg irodalmi kerekasztal-beszélgetések keretében.

Programok:

Tessék színt vallani. Osvát Ernő szerkesztői levelezése I–II.

A Nyugat tehetséges, sok tekintetben teljhatalmú szerkesztőjének, Osvát Ernőnek eddig publikálatlan szerkesztői levelezését adja közre az OSZK  és a Gondolat Kiadó. Irodalmi nagyjaink, köztük Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Molnár Ferenc és számos más író, költő leveleit tartalmazza a két kötet. A mintegy 1500 levél közül a legkorábbi 1898-ban íródott, az utolsót – barátjának, Elek Artúrnak szóló búcsúlevelét – Osvát egy órával a halála előtt fejezhette be 1929. október 28-án este.
A könyvbemutató keretében Nemeskéri Erika és Kosztolánczy Tibor szerkesztőkkel Fráter Zoltán irodalomtörténész beszélget, a megjelenteket Bácskai István, a Gondolat Kiadó vezetője köszönti.

Időpont: 2019. október 11., péntek 16 óra
Helyszín: Várkert Bazár, Ybl Miklós tér 2
6., Kazamataszínpad

Esemény a Facebookon

Kuncz Aladár: Kritikák, portrék, tanulmányok I‒II.

Az irodalomszervező, értekező Kuncz Aladár kritikáit, portréit, tanulmányait adja közre két kötetbe rendezve az OSZK és a Kriterion Kiadó. A Nyugat holdudvarából induló és az Erdélyi Helikon szerkesztőjévé váló Kuncz Aladár tág világlátásáról, szakmai alaposságáról, problémaérzékenységéről tanúskodnak az írások. A kötet szerkesztőivel, Juhász Andreával és Filep Tamás Gusztávval, valamint a sorozatszerkesztő Boka Lászlóval Vincze Ferenc író, műfordító beszélget. A megjelenteket H. Szabó Gyula, a kolozsvári Kriterion Kiadó vezetője köszönti.

Időpont: 2019. október 12., szombat 19 óra
Helyszín: Várkert Bazár, Ybl Miklós tér 2–6., Vásárszínpad

Esemény a Facebookon

A programok mellett minden érdeklődőt várunk az OSZK standján (1415. sz.) a MARGÓ Irodalmi Fesztiválon és Könyvvásáron!

Időpont:
2019. október 10‒11. (csütörtök és péntek) 16 és 21 óra között
2019. október 12‒13. (szombat és vasárnap) 10 és 21 óra között

Helyszín: Várkert Bazár, Budapest, 1013, Ybl Miklós tér 2‒6.

Forrás: Országos Széchényi Könyvtár

,