Hatalmas magyar siker a Concertgebouw színpadán

Álló tapssal köszöntötte a Concertgebouw közönsége vasárnap este a MÁV Szimfonikus Zenekart. Hatalmas sikerrel zárult tegnap este a MÁV Szimfonikusok vendégjátéka Hollandiában, ahol szombaton a terneuzeni Scheldetheaterben, a Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen meghívására adtak hangversenyt, majd vasárnap az amszterdami legendás Concertgebouw színpadán csendültek fel Mozart, Beethoven és Doppler muzsikái a budapesti zenekar előadásában.

MÁV Szimfonikusok, Concertgebouw @ MÁV Szimfonikusok

A holland Festival van Zeeumvsch-Vlaaderen több évtizedes múlttal bíró fesztivál, ahol nagy szeretettel fogadták a magyar zenekart, hiszen a fellépő vendégek nagy része a régióból érkezett.  A koncert végén a közönség hatalmas tapssal jutalmazta a művészeket. A vasárnapi hangversenyt az amszterdami Concertgebouw-ban megtekintette Dr. Kocsis András Magyarország hágai nagykövete is, aki elismerését fejezte ki a zenekar vendégjátékával kapcsolatban. A Concertgebouw az egyik legjobb és legismertebb koncertterem a világon, mely híres kivételesen jó akusztikájáról. A terem, melyet 1888-ban avattak fel, négy évvel a mi Operaházunk megnyitása után, olyan művészeknek adott otthont, mint például Gustav Mahler, Richard Strauss és Igor Sztravinszkij, akik saját műveiket vezényelték itt, de Rachmanyinov például saját zongoraversenyét játszotta a koncertterem színpadán. De a legendás terem falai olyan nagyságok fellépésének emlékét is őrzik, mint Leonard Bernstein, Vlagyimir Horowitz vagy Yehudi Menuhin.

MÁV Szimfonikusok, Concertgebouw @ MÁV Szimfonikusok

A MÁV Szimfonikus Zenekar műsorában Doppler Magyar Fantáziája, Beethoven Hármasversenye, egy Mozart és egy Beethoven ária, valamint Brahms I. szimfóniája csendült fel. A Zenekart Eduard Topchijan vezényelte. A Concertgebouw sokat látott közönsége álló tapssal köszöntötte a hangverseny végén a zenekart és a szólistákat.

MÁV Szimfonikusok, Concertgebouw @ MÁV Szimfonikusok

A MÁV Szimfonikus Zenekart a budapesti közönség legközelebb október 18-án a Festetics Kastélyban és 25-én a Zeneakadémia Nagytermében láthatja.

Forrás: MÁV Szimfonikus Zenekar

,