Borzas Peti (Jógyerekek képeskönyve)

A kultikus, meghökkentő látásmódjáról ismert londoni The Tiger Lillies kultuszzenekar musicalje, Henrich Hoffmann pszichiáter, költő és író Borzas Peti című, gyermekeknek szóló képeskönyvének adaptációja.

A Borzas Peti különböző rövid történeketeket tartalmaz, amelyek az úgynevezett sötét romantika jegyében születtek. Ezek a különös és bizarr történetek a szófogadatlan gyerekek viselkedéséről, azok beláthatatlan és veszélyes következményeiről mesélnek. Az egyik gyerek nem eszik, és addig fogy, amíg meg nem hal. Egy másik, aki nem vigyáz a lépcsőn, vízbe esik és majdnem megfullad. Egy kislány, aki a gyufával játszik, megég. Ezekben a történetekben a megfélemlítést használja eszközül, hogy a gyerekeket jó viselkedésre és engedelmességre tanítsa. A groteszk rémvarieté keretében elevenednek meg a jól ismert történetek: a rosszgyerekek alaposan megbűnhődnek, és ennél már csak az abszurdabb, hogy a gyerekből egyszer felnőtt lesz.

Ez a szokatlan mű felnőtteknek és fiatal felnőtteknek szól.

A művet Magyarországon az Örkény Színház Jógyerekek képeskönyve címmel játszotta nagy sikerrel, Ascher Tamás rendezésében.

The Tiger Lillies-Julian Crouch-Phelim McDermot: Borzas Peti (Jógyerekek képeskönyve)
(Egy felvonásban – 90 perc)
bizarr operett szlovén nyelven magyar felirattal

Szereplők:
Ana Facchini, Kristijan Guček, Peter Harl, Gorazd Jakomini, Patrizia Jurinčič Finžgar, Jure Kopušar, Matija Rupel, Marjuta Slamič and Andrej Zalesjak

Zenekar:
Blaž Celarec, Boštjan Narat and Joži Šalej

Fordító: Andrej Rozman Roza
Rendező: Ivana Djilas
Dramaturg: Ana Kržišnik Blažica
Nyelvi konzulens: Srečko Fišer
Zenei vezető: Boštjan Narat, Blaž Celarec, Joži Šalej
Korrepetitor: Joži Šalej
Díszlet- és bábtervező: Barbara Stupica
Jelmeztervező: Jelena Proković
Koreográfus: Maša Kagao Knez
Báb animációs tanácsadó: Brane Vižintin
Világítástervező: Samo Oblokar
Smink: Tina Prpar
Díszlettervező asszisztens: Ana Žerjal
Jelmeztervező asszisztens: Neli Štrukelj

A Nova Goricai Nemzeti Színház vendégelőadása, amely az Európai Színházi Konvenció (ETC) ENGAGE program keretein belül valósul meg. Az „ENGAGE- a modern színház elfogadtatása a közönséggel” program az Európai Unió Kreatív Európa Program társfinanszírozásában jött létre.

Időpont: 2019. október 13. 19 óra
Helyszín: Weöres Sándor Színház, Nagyszínpad
Jegyár: 3.800 Ft

Forrás: Weöres Sándor Színház