Odze György A bejrúti rejtély, 1975 című könyvének bemutatója két helyszínen

Odze György A bejrúti rejtély, 1975 című, igaz történet alapján írt könyvének bemutatója a szerző jelenlétében 2019. szeptember 28-án, szombaton, 18.00 órakor az Örkény István könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26) és 2019. szeptember 29-én, vasárnap, 16.00 órakor a Budapest Aeroparkban (Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér).

A bemutatók után a szerző dedikálja a Noran Libro Kiadónál megjelent könyvét, amely a megadott helyszíneken 20% kedvezménnyel vásárolható meg!

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

Odze György: A bejrúti rejtély, 1975

(Igaz történet alapján)

1975. szeptember 31-án hajnalban Bejrút közelében szerencsétlenség érte a HA-LCI jelzésű magyar polgári utasszállító repülőgépet.  Ötven utas és tízfőnyi személyzet veszítette életét. Az okok a mai napig kiderítetlenek és feltáratlanok, ezeket sem szakmai, sem politikai intézmények nem végezték el. Számos elmélet és legenda látott született, akadtak, akik állították, hogy sokat tudnak, voltak, akik azt mondták, mindent tudnak, de nem mondják el.

Ennek a könyvnek a megírására negyven éve készülök. 1974 nyaráig a Ferihegyi repülőtér forgalmi irodájában dolgoztam. Később, diplomataként számos ország diplomatájának, szakértőjének és kormányzati tisztviselőjének véleményét volt alkalmam megismerni, akik alakították látásmódomat, elemzéseikkel hozzásegítettek a rejtélyes esemény feldolgozásához. Sok egykori munkatársammal újra és újra megbeszéltük, ki mit hogyan látott, ennek következtében a kép is másképpen fest, mint akkor. Nagyot változott a világ, a balesetek vizsgálatában nagyobb a tapasztalat, fejlődött a felismerési és azonosítási technika is. Úgy gondoltam, most jött el az idő, hogy összefoglaljam mindazt, amit megtudtam. Igyekeztem sokoldalúan feltárni a történéseket.

Ez a könyv az én változatom a rejtély tisztázására. (A szerző)

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport