CSEND – Ur Eleonóra és Kelemen Ágnes közös kiállítása

Megnyitó

2019. szeptember 28. 18.00 óra
Ur Eleonóra Batik Galéria
Szentendre, Dumtsa Jenő utca 15.

A megnyitón a két művész egymásnak tesz fel kérdéseket az alkotás folyamatával kapcsolatban és a közönség ezen válaszokon keresztül tud közelebb kerülni az alkotókhoz és a festményekhez!

Kelemen Ágnes

Festményeimen keresztül egy mélyebb, érzelmi, pszichológiai szinten szeretnék kapcsolatot teremteni a nézővel. Figuráim egy-egy női oldalunkat, egy-egy érzést jelenítenek meg. Képeimet több karakterből gyúrom össze, addig rajzolom a figurát, amíg nem érzem úgy, hogy megszólít, hogy már ismerem valahonnan.

Nagyon szeretem az arcokat festeni, ami a leginkább érdekel az arcban, az a történet, amit a szemekből ki lehet olvasni, mert mindenkinek megvan a maga csodálatos, titkos, belső kis univerzuma, ahová csak keveseknek engedünk igazán betekintést. Mindenkinek megvan a maga története, ahogyan minden képem is egy titkos történet, amit szeretnék megosztani, azonban én csak elkezdem mesélni, a nézőnek kell megélni és befejeznie azt a maga számára.

Kelemen Ágnes: Bújj elő

www.neske.hu

Ur Eleonóra

A batikfestés esetlegessége és lassú meditatív kibontakozása ejtette rabul szívemet. Példaképem Amrita Sher-Gil és Frida Kahlo. Mindkét nő úttörő volt életében, útjukat önállóan a kor iskolai keretein kívül járták és érzéseiket a színek és formák nyelvén énekelték, máshoz nem foghatóan.

A járatlan utat én egy kétezeréves textilfestő eljárás elmélyítése közben taposom, melyet Magyarországon egyetlen művészeti intézményben sem oktatnak, így itt eléggé ismeretlen. Képeimmel közvetítek Ég és Föld között, s mindenkinek üzenem: Legyünk nyitottak a világra és befogadóak az új iránt!

Ur Eleonóra: Indonéz lány

www.ureleonora.com

Facebook esemény a megnyitóról: https://www.facebook.com/events/469227357010394/

Fotók a művészek engedélyével