Budapest Táncszínház: Doze/Bolero

A Budapest Táncszínház Doze/Bolero című estje 2019. 09. 29-én 19:00 órakor kerül a Nemzeti Táncszínház műsorára (Budapest 1024 Kis Rókus u. 16-20.)

Végre Budapesten is látható a számos európai helyszínen bemutatott előadás, mely tavaly még Mexikóba is meghívást kapott!

Doze © Karancsy Ágnes

DOZE

Álmaink ködös történetei és vágyai a mindennapok éberségében egy állandóan egyensúlyozó világot teremtenek e két különböző létállapot között. Az előadást a holland NDT (Nederland Dans Theatre) koreográfusa, Jiri Pokorny készítette a társulat számára. A DOZE-ban Jiri olyan világot mutat be, amely az álom határát feszegeti. Nem merülünk el teljesen az álom mélységeiben, egy űrben tartózkodunk, mely tele van meglepetésekkel, ahol sodródunk, szunyókálunk, lassan közeledünk az ébredéshez….

Koreográfus: Jiri Pokorny

BOLERO

Bolero © Horváth Gábor

A Bolero az a klasszikus, amely a világ számos koreográfusának adott ihletet, mert a táncnak született. Ha a Bolerot hallgatjuk, lelkünkben és testünkben vizuális orgazmussá teljesül a zene. Ez a balett tisztelettel adózik a modern tánc minden mesterének, ebben a végkimerülésig szóló koreográfiában.

Zene: Maurice Ravel                                                               

Koreográfus: Raza Hammadi

Bővebb info:

https://nemzetitancszinhaz.jegy.hu/program/doze-bolero-budapest-tancszinhaz-108056

Jegyvásárlás:

https://nemzetitancszinhaz.jegy.hu/program/doze-bolero-budapest-tancszinhaz-108056/588483

Web: http://www.budapestdancetheatre.hu/

Forrás: Budapest Táncszínház