Hullan Bea: Girly című portrékiállításának megnyitója

Hullan Bea festőművész portréinak karakteres nőalakjai élettel teli pillantással tekintenek ránk a vászonról. Vidámak, kacérak, ábrándozók, gondolkodók… nők, akik üzennek nekünk. Girly című portrékiállítása szeptember 27-től látogatható a Deák Palotában.

Hullan Bea a végletek festője; szélsőséges lelkiállapotokban kap ihletet, ekkor alkotja meg grandiózus női portréit. Az alkotásokon a nő különböző archetípusai jelennek meg, valamint érzések, gondolatok, történetek. A művésznő már évek óta festi jellegzetes, nagyméretű női portréit. Olaj-vászon képei karakteres nőket mutatnak be, mindezt egy egészen különleges, széttöredezett, kaleidoszkóp-szerűen megjelenő képi világban. Intenzív színhasználat, határozott vonalvezetés és szuggesztív nőalakjainak erős lélekábrázolása jelenik meg a festményeken.

A tárlat kiemelkedő képe a művésznő Fábián Juliról készített portréja, amelyre október 4-ig a Jazzy Rádió jótékonysági aukciójának keretében bárki licitálhat a www.amordelarte.hu/909jazzyaukcio oldalon. Az aukción befolyt teljes összeget a nehéz helyzetű zenészeknek támogatást nyújtó Fábián Juli Emlékalapítványnak ajánlják fel.

Hullan Bea: Girly
Időpontja: szeptember 26., csütörtök 18:00
Helyszíne: Deák Palota (1052 Bp., Deák Ferenc utca 15.)

,