Karácsony ősszel? – Ünnepi hangulat a Spirit Színházban – Két premier szeptember végén

2019 szeptember végén két, a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó premiert láthat közönség a Spirit Színházban. Szeptember 27-én Varsányi Anna Ünnep című sikerdarabjában olyan művészek lépnek fel, mint Jerger Balázs, Jantyik Csaba, Dobra Mara és Juhász Róza. Először nézhetik meg szeptember 28-án hazai színpadon a világhírű író, Christopher Moore könyve alapján készült Agyatlan karácsony című színpadi adaptációt Gaál Dániel rendezésében Bakonyi Alexa, Karácsony Gergely valamint Hermányi Mariann főbb szereplésével.

Az Ünnep című darabot Varsányi Anna regénye alapján Czeizel Gábor alkalmazta színpadra. A előadást az ország számos színházában szívesen játsszák. Humoros, magával ragadó mű, ahol egy kis család karácsonyába leshetünk be. Szem nem marad szárazon, de nem a sírás miatt, hanem a rengeteg nevetéstől! Egy kisvárosban élő pár hazavárja lányát, aki már harmincöt éves, mégsem mutatta be egyetlen udvarlóját sem. Az édesanya egy retteget tanárnő, az apa író, aki épp válsággal küzd, ezért olykor-olykor a pohár aljára néz. Az anya igyekszik mindenáron tökéletesnek feltüntetni magát és mindenkit irányítani szeretne. Ugyanakkor, közel sem olyan a házaspár kapcsolata, amilyennek láttatni szeretnék, de a humorral átvészelik a nehéz pillanatokat. Szereplők: Dobra Mara, Jantyik Csaba, Jerger Balázs, Juhász Róza.

További időpontok: 2019. október 3. és 28., Spirit Színház Kamaraterem

Jelmeztervező: Katona Bálint; Rendező: Czeizel Gábor

Christopher Moore-t már ismerheti a színház közönsége, hiszen a korábban bemutatott Biff evangéliuma hatalmas sikert aratott, így nemhiába szánta Gaál Dániel rendező és Perjés János a színház alapító-művészigazgatója a szerző Agyatlan karácsony című művét a következő bemutatónak. Az előadás abszurdan komikus, ugyanakkor majdnem thriller, és zseniálisan vegyíti ezt a két műfajt. A történet nem hétköznapi, de mi más lenne, hiszen egy agyatlan karácsonyról szól, ahol megölik a Télapót. Egy kisfiú, aki látta a gyilkosságot, azt kívánja, valahogy támasszák fel őt. Ekkor feladatot kap Raziel, a botcsinálta angyal, aki a Biff evangéliumából már ismerős lehet, hogy hozza rendbe a karácsonyt. Szereplők: Bakonyi Alexa, Gaál Dániel, Hermányi Mariann, Jerger Balázs, Karácsony Gergely, Szitás Barbara, Urbán Viktória, Zsiga László

Az Agyatlan karácsony című előadás részlete látható lesz a Spirit Színház nyílt napján 17 órától.

További időpontok: 2019. október 5. és 14., Spirit Színház

Koreográfus: Gaál Dániel; Rendező: Gaál Dániel

Színház alapító művészigazgatója: Perjés János

Forrás: Spirit Színház