A kémia varázsa egész szombaton a Da Vinci Kidsen!

Szeptember 21-én szombaton délután a kémia varázsát hozza el a gyerekek számára a Da Vinci TV. Kísérletezés, kémia a konyhában, történelmi felfedezések – minden, amit az anyagok változásaival foglalkozó természettudományról tudni lehet.

A bemutatás és a kísérletezés kétszeresen is fontos eszköz: egyrészt felkeltheti a gyerekek érdeklődését, másrészt ilyenkor fejlődik a megfigyelőképességük is. A kísérletezés a legrövidebb út ahhoz, hogy megláthassák a kémia szépségét, hogy megérintse őket a tantárgy varázsa. Kísérletezni tanórán, szakkörön és otthon is lehet – utóbbiban nyújt segítséget népszerű műsorai segítségével a Da Vinci Kids TV.

A világegyetemben minden a periódusos rendszer elemeinek keveréke. A kémiai vegyületek alkotnak mindent, ami körülvesz bennünket, és a molekulák tanulmányozása pedig nagyon érdekes. A Da Vinci TV szombati tematikus kémia délutánján megelevenedik az anyagok csodálatos világa. Milyen tulajdonságaik vannak, hogyan alakíthatóak egymásba? Az egyik színes, a másik robban. Közben ezer meg ezer kérdés, amit a kémia tudománya megmagyaráz.

Phil a Tudomány nagyban műsorban kiscicákkal mutatja be, hogy működnek az elektronok, ez az egyik  legcukibb tudományos kísérlet. Tudd meg, hogyan reptethetsz tárgyakat a kémia segítségével, s próbáld ki otthon! Saját rakétát is készíthetsz! Az Igazi zsenik Dickkel és Dommal műsorból kiderül, hogy a történelem egyik legnagyobb felfedezése egy pajtában történt! Itt tanulmányozta Marie Curie és férje Pierre a polónium hihetetlen energiáját. A Csináld magad okosságokban láva lámpát, szappan szuflét és elefánt fogkrémet készítünk. Ha készen vagy a konyhai kísérletezéssel, elkezdhetsz sütni is. Nézd a Te tudtad? sorozatot, hogy a legjobb csoki mousse-t készítsd el a kémia segítségével!

Mindez és még rengeteg más szeptember 21-én 15:30-tól a Da Vinci Kids TV-n. Csodálkozz rá!

15:30  Történelmi találmányok – Mengyelejev – Az anyag eredete és a Periódusos rendszer

16:05 Tudomány nagyban – Kémia

16:25  Ha felnövök – Kozmetikai vegyész

16:35  Tudomány nagyban – Savlekötő rakéta

17:00 Csináld magad okosságok – Konyhai kémia

17:20  Te tudtad? – Sütikémia

17:35  Igazi zsenik Dickkel és Dommal – Marie Curie és a robbanó fészer

A kémia varázsa 2019. szeptember 21. szombaton  15:30 – 18:00

Forrás: Da Vinci TV

,