Öt éves az óbudai Esernyős!

A III. kerületi közösségi tér igazi ernyőszervezetként színes kulturális kínálattal, kávéházi miliővel, kerékpáros programokkal, coworking irodai és turisztikai szolgáltatásokkal várja a közönséget 2014 óta. A jubileum alkalmából ünnepi programokkal készülnek a szervezők szeptember 20-27. között.

Az Árpád-híd budai lábánál, mindössze 3 HÉV-megállónyira a Margit-hídtól, mégis távol a belvárosi zsúfoltságtól már első látásra rabul ejti a békebeli hangulatok szerelmeseit az óbudai Fő tér. A tér sarkában húzódó terasz mögött többfunkciós terek várják az ide érkezőket, az Esernyősnek megalakulása óta az a célja, hogy összegyűjtse és közvetítse mindazt az értéket, melyek a III. kerületet jellemzik, de el is hozza Óbudára azokat a minőségi programokat, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot.

A Fő tér 2. szám alatt található közösségi tér kávézóként és információs pontként nyílt, és az eltelt évek alatt folyamatosan bővült és további funkciókkal gyarapodott. Ma már a III. kerület turisztikai vonzerejét szervezi és színesíti, az Esernyős Galériában országos és nemzetközi hírű képzőművészek állítanak ki a visszatérő óbudai tárlatok mellett, a Szindbád Rendezvénytérben és a belső udvarban neves hazai előadók lépnek fel. Az Esernyős üzemelteti a Budapest legkisebb kávézójaként aposztrofált Gázlámpa Kioszkot, és működteti a Szindbád coworking irodát is.

A közösségi tér születésnapi hetére szeptember 20-27. közt várják a látogatókat, a programokról a www.esernyos.hu oldalon lehet tájékozódni. Többek között lesz vezetett épületfelfedező séta, amelyen be lehet pillantani az Esernyős kulisszái mögé, valamint megismerkedni az egykori kereskedőház és a Fő tér kalandos múltjával. Az Art Market Budapest szatelitrendezvényeként Michelangelo Pistoletto kiállítása lesz látogatható az Esernyős Galériában, de nem maradhat el a soron következő Óbudai Dizájn Piknik kézműves vására vagy a Művek és Mi irodalmi sorozata sem, ahol ezúttal Ady és az óbudai polgári világról számos művében beszámoló Krúdy áll majd a középpontban Dragomán György, Márton László írók és Kemény István költő beszélgetésében. A zenét, irodalmat és képzőművészetet egyesítő összművészeti esemény tiszteleg Amerigo Tot szobrászművészete előtt a Budapest Bár zenészeivel, végül a sorozatot ünnepi fényfestés zárja majd DJ Bem zenei kíséretével.

Helyszín: Esernyős – 1033 Budapest, Fő tér 2.

Bővebb információ: www.esernyos.hu

https://www.facebook.com/esernyos/videos/589147508288759/