Luciano Pavarotti özvegye is ellátogat az Oscar-díjas Ron Howard, Pavarottiról készült dokumentumfilmjének gálájára a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon szeptember 18-án látható először az Oscar-díjas Ron Howard Pavarottiról készült dokumentumfilmje. A gálavetítésen, szeptember 20-án a világhírű operavirtuóz özvegye, Nicoletta Mantovani is tiszteletét teszi.

© Robert Cahen/San Francisco Opera Archives

A The Beatles: Nyolc nap egy héten – A turné-évek nagy sikert aratott dokumentumfilmje mögött álló, díjnyertes alkotók PAVAROTTI című dokumentumfilmjükkel újabb zenei ikont mutatnak be kendőzetlenül feltárva legendás címszereplőjük életét és karrierjét egyaránt.

„A tömegek tenorja” néven is ismert Pavarotti ritkaságszámba menő módon egyszerre volt utánozhatatlan egyéniség, zseni és világszerte közkedvelt híresség, aki istenadta tehetségét kihasználva népszerűsítette az operát a lehető legszélesebb körben.   

Ron Howard korábban nem látott felvételekkel és csúcsminőségű Dolby Atmos hanggal segít mélyreható betekintést nyerni az opera világsztárjának életébe.

A szereplők között Luciano Pavarottin kívül olyan ismert emberek vannak, mint: Bono, Nelson Mandela, Spike Lee, Steve Wonder, Princess Diana, Zubin Mehta, José Carreras, Kofi Annan.

A Pavarottit a budapesti nézők szeptember 25-én, szerdán az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatják először. A díszbemutatót az esemény díszvendége, Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes művész nyitja meg.

Ron Howard dokumentumfilmjét október 10-től országosan is vetítik a mozik. Forgalmazó a Big Bang Media.

A film 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

PAVAROTTI
Bemutató: 2019. október 10.

angol-amerikai zenés film, életrajzi film, dokumentumfilm

„Vannak, akik képesek operát énekelni. Luciano Pavarotti viszont maga volt az opera.” Bono

SZEREPLŐK:
Luciano Pavarotti
Bono
Nelson Mandela
Plácido Domingo
Spike Lee
Stevie Wonder
Princess Diana
Zubin Mehta
José Carreras
Kofi Annan
Phil Donahue

Rendező: Ron Howard
Operatőr: Michael Dwyer
Forgatókönyvíró: Mark Monroe
Producerek: Nigel Sinclair, Brian Grazer, Ron Howard, Michael Rosenberg és Jeanne Elfant Festa.
Vágó: Paul Crowder A.C.E.
Hangmérnökök: Chris Jenkins és Sal Ojeda

Executive producerek: David Blackman, Dickon Stainer, Guy East, Nicholas Ferrall, Paul Crowder és Mark Monroe
Társ executive producer: Cassidy Hartmann
Supervising producer : Mark McCune

SZINOPSZIS

A The Beatles: Nyolc nap egy héten – A turné-évek nagy sikert aratott dokumentumfilmje mögött álló, díjnyertes alkotók PAVAROTTI című dokumentumfilmjükkel újabb zenei ikont mutatnak be kendőzetlenül, feltárva legendás címszereplőjük életét és karrierjét egyaránt. „A tömegek tenorja” néven is ismert Pavarotti ritkaságszámba menő módon egyszerre volt utánozhatatlan egyéniség, zseni és világszerte közkedvelt híresség, aki istenadta tehetségét kihasználva népszerűsítette az operát a lehető legszélesebb körben. Pavarotti úgy állt hozzá a munkához, hogy az opera műfajában minden zenekedvelő találhat magának valamit, és puszta tehetségének köszönhetően eluralta a világ legnagyobb színpadait, hallgatók millióinak szívét hódította meg. Az Oscar-díjas Ron Howard által rendezett dokumentumfilmben kuriózumnak számító interjúkat is láthatunk a művész kollégáival és rokonaival, továbbá soha korábban nem látott felvételeket, mindezt csúcsminőségű Dolby Atmos hanggal.

Forgalmazó: Big Bang Media
12 éven aluliak számára nem ajánlott.

Forrás: Big Bang Media

,