Halmos Béla Klub a Benczúr Házban!

A nagy sikerre való tekintettel folytatódik az NKA Halmos Béla Program és a Benczúr Ház Kulturális Központ együttműködésében létrejött népzenei koncertsorozat! Az őszi klubszezonban tehát immáron fedett helyen várják a látogatókat izgalmas beszélgetésekkel, színvonalas koncertekkel és táncházzal.

Idén nyáron összesen öt alkalommal szólalt meg autentikus magyar népzene a Benczúr Kerti Estéken, ami hiánypótló kezdeményezésként nagy sikert aratott. Az estek az NKA Halmos Béla Program kuratóriumi tagjai által gondosan összeválogatott zenekarok koncertjéből és szabadtéri táncházból álltak. Ezt a hagyományt szeretnék a szervezők őszre beköltöztetni az elegáns palotába, kiegészítve a koncertet és táncházakat előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, úgy, ahogyan ez a táncházmozgalom indulásakor is szokás volt.

Ősszel összesen 4 alkalommal keddenként vár mindenkit a Benczúr Ház, este 7 órától olyan előadókkal találkozhatunk, mint Árendás PéterSebő Ferenc vagy Novák Ferenc ‘Tata’, a beszélgetéseket pedig koncert, majd táncház követi. A fellépő zenekarok között találjuk a Bonchidától Bonchidáig lemezt bemutató formációt Ocskay Rita és Halmos Attila vezetésével, a BajkóKorinda zenekarokat, de hallhatunk felvidéki műsort is Kubinyi Júliától és a Parapács zenekartól.

Találkozzunk az első koncerten szeptember 24-én a Benczúr Házban!
A Facebook-események ide és ide kattintva találhatók! 

Ilyen hangulatban teltek a nyári népzenei programjaink:

Forrás: Halmos Béla Program