Taoista Tai Chi – 25 éve Magyarországon

Megalapításának 25. évfordulója és a nemzetközi Awareness Day alkalmából tai chi ünnepre várja az érdeklődőket a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság.

Akiknek fontos egészségük megőrzése, javítása, és szeretnék egy kellemes, testet-lelket megújító mozgásforma gyakorlásával eltölteni szabadidejüket, kiváló lehetőséget nyújt a Taoista Tai Chi™.

A hazánkban is egyre népszerűbb meditatív mozgásforma számtalan irányzata közül a Taoista Tai Chi abból a szempontból különleges, hogy a hangsúlyt teljes egészében az egészség megőrzésére és javítására helyezi. Jótékony hatása kiterjed a vérkeringés serkentésére, a testtartás és egyensúlyérzék javítására, az állóképesség és a rugalmasság fejlesztésére, a stressz csökkentésére és a kiegyensúlyozott, jó közérzet kialakítására.

A 108 lépésből álló gyakorlatsort kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. Különösen ajánlott idős emberek és gerinc- vagy egyéb mozgásszervi problémákkal küzdők számára, de az egészséges és fiatalabb korosztályok is számos kihívással találkozhatnak a mozgás mélyebb megismerése során.

A 25. éves jubileumát ünneplő Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság a kanadai központú Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság része. A 26 országban működő nonprofit szervezet jelenlegi tagsága meghaladja a 42 ezer főt. Az 1970-ben alapított társaság önkéntes szellemisége kiterjed a Taoista Tai Chi™ oktatására is, ami az alapító, Moy Lin Shin mester által meghatározott szempontok szerint valósul meg.

A Társaság hagyományai közé tartozik, hogy tagjai évente egyszer, az Awareness Day alkalmából világszerte nyilvános, szabadtéri bemutatókat tartanak. A nemzetközi rendezvénysorozathoz kapcsolódva Budapesten2019. szeptember 21-én, 10:30 és 11:30 között nyilvános bemutatót tartanak a Széll Kálmán téren. Az Awareness Day rendezvény alkalmával egyúttal a Társaság 25 éves évfordulóját is ünnepli a tagság.

A bemutató során az érdeklődők megtekinthetik a 108 lépésből álló Taoista Tai Chi™ sorozatot, ki is próbálhatják, és tájékozódhatnak a mozgásforma egészségre gyakorolt hatásairól. A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel vár a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság!

További tájékoztatás: www.taoistataichi.hu

Forrás: Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság