A Párterápiával és Csányi Sándor egyszemélyes darabjával zárja a nyarat a Kultkikötő – Íme, az évad utolsó hétvégéjének programkínálata

A nyár utolsó hétvégéjén sem maradnak kulturális program nélkül a Balaton környékén nyaraló vendégek és a helyiek. Az elmúlt hétvégékhez hasonlóan ezúttal is adottak lesznek a feltételek a kellemes kikapcsolódáshoz és a töltekezéshez. Az Orlai Produkció népszerű darabjával, a Párterápiával, valamint Csányi Sándor, Hogyan értsük félre a nőket? című egyszemélyes vígjátékával zárja a nyarat a Kultkikötő.

Párterápia
DÁTUM: 2019.08.23. 20.30
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

Ismerős a helyzet: valami végleg elveszett, és mielőtt végleges döntést hozna, egy utolsó kísérletképpen szakemberhez fordul a férfi és a nő. Az orvos munkához lát, frenetikus helyzetek, mulattató fordulatok és meglepetések során ismerjük meg már nem is csak a páciensek, hanem maga a pszichiáter életét is. Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé…
A Znamenák István rendezésében színpadra kerülő darab szereplőit Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté formálja meg.

HOGYAN ÉRTSÜK FÉLRE A NŐKET? – CSÁNYI SÁNDOR EGYSZEMÉLYES VÍGJÁTÉKA
DÁTUM: 2019.08.24. 20.30
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka töretlen népszerűséggel fut szerte az országban. A produkció sikeréhez bizonyára az is hozzájárul, hogy egy sokakat foglalkoztató témát, a férfi-nő kapcsolat színét és fonákját mutatja meg az előadás, ez esetben a férfi szemszögéből.
Az előadás bevallottan nem tud választ adni olyan kérdésekre, hogy Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére, miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába?
Ha a konkrét válaszok nem is, az öniróniával fűszerezett, rekeszizmokat megmozgató szórakozás garantált a hetven percig tartó előadáson.

MESÉS KIKÖTŐ – GYEREKPROGRAMOK A KULTKIKÖTŐBEN

A vakáció utolsó pillanataiban sem maradnak program nélkül a gyerekek. A Batyu Színház Cseresznyevirág című produkcióját Balatonbogláron, Balatonföldváron és Balatonfenyvesen is bemutatják – először a Kultkikötőben. Szintén a Balaton-partra látogatnak a Kelekótya haramiák: a Ziránó Színház előadása Balatonföldváron, Rosta Géza verses zenés műsora pedig Badacsonyban zárja a Mesés Kikötő nyári programsorozatát.

Irány a Kultkikötő!