Augusztusi premierek a Da Vinci TV-n!

A Da Vinci TV legújabb bemutatói által felrajzolt ív az ókortól napjainkig terjed. A híres ókori gondolkodókat és a modern kor innovációit ismerhetjük meg a hétvégén debütáló két premier dokumentumfilmben. Az ősi világ lángelméi és A cuccok titkos története augusztusban a Da Vinci TV-n.

Buddha. Szókratész. Konfuciusz. Három nagyszerű ember, több ezer kilométerre egymástól, ám alig száz éven belül mind radikálisan újították meg a gondolkodást. Ebben az időszakban korábban soha nem tapasztalt intellektuális fejlődés vette kezdetét, ami örökre megváltoztatta az emberiség magáról alkotott képét. Az ősi világ lángelméi sorozatban Bettany Hughes  korábbi sorozataiból ismert népszerű történész Indiában, Görögországban és Kínában látogat meg őskori helyszíneket, és a buddhizmus, klasszikus filozófia és a konfucianizmus szakértőit állítja kamera elé. Megismerjük, hogyan formálták e nagy elmék a gondolkodást, s a napjainkra gyakorolt hatásukat is.

Őrökéletű fogkoronák, amiket 3D nyomtatóval nyomtatnak. Építőanyag gombafonalakból. A világ minden információja néhány üveglemezen. Zoe Laughlin designer és anyagkutató a legújabb találmányok mögött álló mérnöki, tudományos és tervezői munkát tárja fel a Da Vinci TV új sorozatában. Laborjában lelkesen teszteli a friss innovációkat, hogy megtudja, mennyire jók valójában. A jövő megérkezett!

Két új sorozat, két rendkívül érdekes téma, ezúttal a felnőtt nézők számára augusztusban a Da Vinci TV-n!

Az ősi világ lángelméi – Buddha: 2019. augusztus 18. – Vasárnap 22:00

A cuccok titkos története – A modern kor anyagai: 2019. augusztus 21. – szerda 22:00

Az ősi világ lángelméi további epizódjai:

Konfuciusz: 2019. augusztus 25. – Vasárnap 22:00

Szókratész: 2019. szeptember 1. – Vasárnap 22:00

Forrás: Da Vinci TV