Mogács Dániel, Náray Erika, Szarvas Józsi – Üdítő poénok, örömzene és tartalmas színházi előadások a Kultkikötőben

A következő hétvégén is színes repertoárral várják a nyaralókat és a Balaton környékén élőket a balatonföldvári, balatonboglári és balatonfenyvesi szabadtéri színházak, ahova többek között Mogács Dániel önálló estje, A GRUND – Vígszínházi fiúzenekar és Gubás Gabi Polcz Alaine-előadása érkezik. A Kőröshegyi Levendulásban és a badacsonyi frissTeraszon pedig igazi zenei ínyencségek, a Szilárd Piano Projekt és Náray Erika Quintet dallami gondoskodnak a varázslatos hangulatról az egyébként is lenyűgöző természeti környezetben.

Emberfej, avagy a kicselezett mindennapok – Mogács Dániel önálló estje
DÁTUM: 2019.07.25. 21.00
HELYSZÍN: BALATONBOGLÁR

„Az emberek megpróbálják megúszni a mindennapok kihívásait. »Álarcban« járnak, burokba zárják magukat. Nem megélik, hanem megkerülik a pillanatot. A pörgés egyre gyorsabb és közben eltávolodunk mindentől, amiért érdemes élni… de nem kell félni” – nyugtat minket Mogács Dániel, aki szerint rengeteg humort rejt magában, ha tudjuk kívülről szemlélni bénázó, vakvágányon száguldozó lényünket. A száguldozás során felbukkanó karaktereket, életszituációkat és felesleges gondolatokat játssza el Mogács Dániel – ami miatt érdemes lesz megállni Balatonbogláron. 

Szilárd Piano Projekt feat Galambos Dorina, Kiss Flóra
DÁTUM: 2019.07.25. 21.00
HELYSZÍN: BADACSONYTOMAJ

Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája ezúttal egy szál zongorával, valamint a csodálatos hangú Galambos Dorina és Kiss Flóra társaságában varázsol romantikus hangulatot a badacsonyi éjszakába. SZILÁRD 2002-ben indította útjára szólóprodukcióját, ahol a lágyabb, fülbe kúszó dallamokra és szívbe karcoló zongorafutamokra kerül a reflektorfény, amik különösen izgalmasan hangzanak majd a „lecsupaszított” (egy zongora és 4 ének) felállásban…

A GRUND – vígszínházi fiúzenekar
DÁTUM: 2019.07.26. 20.30
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

A tavalyi fergeteges balatonboglári koncert után a Kultkikötő „nagyszínpadán”, azaz a balatonföldvári helyszínen is fellép A GRUND – VÍGSZÍNHÁZI FIÚZENEKAR! A Pál utcai fiúk című, nagysikerű zenés játék előadásának szereplői – nevezetesen Wunderlich József, Ember Márk, Zoltán Áron, Medveczky Balázs és a zenekarvezető, Fesztbaum Béla alkotta formáció a hatalmas sikerrel futó musical dalai mellett más, legendássá vált slágerekkel, többek között Presser-dalokkal, és a hazai és a külföldi klasszikus rock világából építkező feldolgozásokkal várja a közönséget – akik közül várhatóan ezúttal is sokan táncra perdülnek.

Hajdu you do? – Hajdu Steve stand up showja
DÁTUM: 2019.07.26. 21.00
HELYSZÍN: BALATONFENYVES

Hajdu Steve nem kevesebbet ígér a soron következő, balatonfenyvesi előadásra, mint világbékét, a házastársi szerelem elmélyülését és felhőtlen szórakozást – főleg azoknak, akik nevetni akarnak. Akik nem szeretnének, azoknak semmiképpen sem javasoljuk, hogy pénteken Balatonfenyvesre látogassanak… Akik viszont néhány üdítő poén mellett szeretnék élvezni a balatoni nyárestét, jó szívvel ajánljuk ezt a felhőtlen 50 percet – szünet nélkül.

Náray Erika Quintet
DÁTUM: 2019.07.27. 20.00
HELYSZÍN: KŐRÖSHEGY

Náray Erika két saját CD anyaggal és megszámlálhatatlanul sok fellépéssel a háta mögött, ezúttal pályájának minden állomásából szemezget egy kicsit. A saját dalok mellett zenekarával játszanak a „Magyar hangja: Náray Erika” címmel futott programból, az Ofra Haza műsorból, és természetesen megemlékeznek a jazz nagyasszonyáról Ella Fitzgeraldról is néhány emblematikus dallal, a Kultkikötő és a Kőröshegyi Levendulás közösen szervezett koncertjén, ami nem mellesleg a háromrészes koncertsorozat záróakkordja is lesz.

Pustol a hó avagy Könnyű neked, Szarvas Józsi…
DÁTUM: 2019.07.27. 21.00
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

Könnyű neked, Szarvas Józsi… címmel közösen írt könyvet Szarvas József és Bérczes László. A 2018 nyarán megjelent életregény nyomán készítették el a Pustol a hó című színházi előadást, amelynek külön érdekessége, hogy a Nemzeti Színház első alkalommal „tájol” a Kultkikötőben.
Egy hatvanéves férfi egy pillanatra megáll, visszanéz, hogy találkozzon önmagával. Találkozzon a tanyasi kisfiúval, a debreceni henteslegénnyel, a Csokonai Színház segédszínészével, a „fekete vonaton” jövő-menő színészhallgatóval, a Vígszínház, Kaposvár, majd az új Nemzeti Színház színészével, a viszáki Tündérkert és Kaszás Attila Pajta Színház gazdájával… Egy pillanatra megáll, aztán indul, folytatja útját. Például ezzel az előadással.

Teljes lényeddel: Polcz Alaine élete – Gubás Gabi önálló estje
DÁTUM: 2019.07.27. 21.00
HELYSZÍN: BALATONBOGLÁR

Polcz Alaine (pszichológus, tanatológus, a Hospice Alapítvány alapítója) a legnagyobb hatású alkotó asszonyok közé tartozik. Írásaival tudatosan dolgozta fel újra és újra a vele történteket, s tette ezt úgy, hogy finoman kézen fogva tanítja meg olvasóját élni, túlélni s meghalni.
A színházi est pont erre az attitűdre koncentrál, s lépésről lépésre vezeti a nézőt azon az úton, melynek a végén mindannyian elsajátíthatjuk azt a különleges valamit, – nevezzük „élettechnikának”- amit egyedül Polcz Alaine adhat nekünk. Kikezdhetetlen őszinteséggel tárja fel saját életének minden fájdalmas epizódját úgy, ahogy az ember csak a legjobb barátaival beszél.
A „Teljes lényeddel” című színházi est Polcz Alaine egész életén kísérli meg a hallgatóságot végig vezetni. Egészen fiatal korától az utolsó napokig – Gubás Gabi tolmácsolásában.

A KULTKIKÖTŐ 2019-ES ÉVADÁNAK MŰSORA