A valóság valóság?

Az óbudai Artézi Galéria évadzáró kiállításán 5 művész 40 elektrografikája látható, alkotónként 8-8. Az elektrográfiának nevezett számítógépes eljárások közül többfélét használnak, képalkotó programjaik a hagyományos képzőművészethez való viszonyuk, szemléletmódjuk és nem utolsó sorban személyiségük különbözősége miatt a műfajon belül többféle megközelítést, kivitelezést alkalmaznak. Így a kiállítás semmiben nem marad el egy megszokott grafikai vagy festői eljárásokkal készült képkiállítás változatosságától, sokszínűségétől.

Haász Ágnes 1987 óta készít elektrográfiákat, 1999-ben tért át a számítógépes alkotásra.Saját készítésű absztrakt fénykép – és grafikarészleteket használ munkáihoz alapanyagként. Rendszerint sorozatokat készít. A Magyar Elektrografikai Társaság alapító elnöke.

Halász Ágnes – Átjáró

Csizy László a hetvenes évektől a Lantos Ferenc festő vezetésével működő Pécsi Vizuális Műhely aktív tagja. Kísérleti kisfilmekhez kezdett számítógépes grafikákat készíteni. Az utóbbi években digitális fotókból kiindulva készít vektor- grafikákat; elsősorban a természeti struktúrák érdeklik.

Csizy László, Elágazások

Gábos József sikeres közgazdász pályát hagyott ott, hogy a fiatal kora óta vonzó képzőművészetet válassza. 1990 óta dolgozik számítógéppel, melyet művészi eszközként 2001 óta használ, de a számítógépes képalkotás mellett hagyományos módon (festés, kollázs) is alkot. Saját meghatározása szerint az informel, az absztrakt expresszionizmus vonzáskörében dolgozik.

Gábos József, Ritmus 145b

Lonovics László síkkonstruktív táblaképeket festett, szitanyomással sokszorosított grafikákat készített. A kilencvenes évek második felétől készít számítógépes grafikákat, melyeknek a fény a témája.

Lonovics László, Fénydimenziók I.

Németh Géza 1991-ben vásárolta első Macintosh gépét, alkalmazott grafikákhoz. Párhuzamosan készít táblaképeket vászonra, falemezre akrillal, pasztellel, valamint számítógépes grafikákat. Ő az Artézi Galéria művészeti vezetője, egyik alapítótagja és a jelenlegi kiállítás katalógusának bevezetőjének írója is A valóság valóság? címmel. Rajkó Andrea Fenya

Németh Géza, Belső terek I.

A kiállítás honlapja: http://www.artezi.hu/

A kiállítás Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/408245776571903/

Forrás: Artézi Galéria