Áthangszerelt retro dalok, ingyenes filmklub, nívós gyerekprogramok – Falusi Mariann badacsonyi koncertjével indul a Kultkikötő balatoni hétvégéje

Retro italkülönlegességgel „nyakon öntött” szabadtéri klubkoncerttel indul a Kultkikötő soron következő hétvégéje, de az előttünk álló hetekben sorra érkeznek majd a Balaton környéki játszóhelyekre nagy múltú és nívós színházi előadások is – a balatonföldvári, balatonboglári, balatonfenyvesi és badacsonyi játszóhelyek programkínálatából szemezgettünk.   

Falusi Mariann – Királyok és Királynők
DÁTUM: 2019.07.04. 21.00
HELYSZÍN: BADACSONYTOMAJ

Könnyed, vidám nyári estére invitálja Falusi Mariann a szórakozni vágyókat – július 4-én 21.00 órától kedvenc retro és mai slágereiből csemegézik az énekesnő Badacsonyban. A koncert repertoárjában minden korosztály megtalálja a fogára valót – az Abba, a Queen, Cher, a Piramis és Michael Jackson ismert dalait, a Kings of Leon vagy Király Linda slágereit énekelheti együtt a közönség Mariannal és 5 fős zenekarával.

„A Királyok és Királynők koncepció Fáy Miklós rendező, és a népszerű zeneszerző-zongorista Sárik Péter hangszerelő munkájának köszönhetően született meg. Bátran mondhatom, hogy az ország legkiválóbb zenészei: Révész Richárd zongorista, Schneider Zoltán gitáros, Frey György basszusgitáros, Csányi István multikulti szaxofonos és vokalista, valamint Berdisz Tamás dobos állnak velem színpadra a koncerteken” – meséli Falusi Mariann, és hozzáteszi: a badacsonyi fellépés meglepetést tartogat a közönség számára! Meghívóink egyike járt a füredi koncertünkön, és a repertoár alkotásra inspirálta: királyokhoz és királynőkhöz illő, retro ital különlegességgel készülnek házigazdáink a koncertre, amit természetesen bárki megkóstolhat.”

Könnyed nyáresti kultfilmek – Indul a Kultkikötő MOZI
DÁTUM: 2019.07.10. 21.00
HELYSZÍN: BALATONBOGLÁR

Régi hagyomány a Kultkikötőben, hogy a színházi előadások és koncertek mellett szerdánként filmklubbal is várják a balatonboglári közönséget. Ezen a nyáron összesen 5 alkalommal tölthetnek el egy kellemes nyárestét vendégeink egy-egy klasszikus filmdráma vagy vígjáték társaságában. A program továbbra is ingyenes.

GYEREKPROGRAMOK
DÁTUM: 2019.07.10. 21.00
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR, BALATONFENYVES, BADACSONY

A Balaton környékén nyaraló családosok ezúttal is számolhatnak a Kultkikötő helyszínein szervezett programokkal: a hétvégén Balatonfenyvesen és Balatonföldváron is látható lesz A gomba alatt – Szamárfül projekt, valamint a Csodálatos cinegemadár című előadás, míg Badacsonyban Rosta Géza, Zenés versek kicsiknek című interaktív verses zenés műsora kínál egyszerre igényes és élvezetes időtöltést a legkisebbeknek.

JÖN! JÖN! JÖN! S.Ö.R, Boldogság, Tanár Úr kérem!

A következő hetekben még magasabb fokozatra kapcsol az ország leghosszabb kulturális programsorozata. Július 9-én lesz látható Balatonbogláron a Tanár Úr kérem! – Nagy Viktor Karinthy-estje, míg július 12-én a L’art Pour L’art Társulat viszi majd ugyanitt színpadra az elmúlt két évtizedben méltán klasszikussá avanzsált jeleneteket és dalokat.
Ezzel párhuzamosan ugyancsak évtizedes múlttal rendelkező produkció érkezik Balatonföldvárra: július 12-én a S.Ö.R. – Shakespeare Összes Rövidítve című, a 600. előadást is maga mögött tudó produkció nyitja meg a Balatonföldvárra érkező nagyszínházi előadások sorát. Ugyanitt egy nappal később, július 13-án a szerelem és a párkapcsolat bonyolult egyenletét fejtegető Boldogság című előadás ígér kellemes és önfeledt kikapcsolódást a kulturális programokra szomjazó nyaralóknak és a helyi közönségnek.

A programokkal és a jegyvásárlással kapcsolatos további információ a www.kultkikikoto.hu oldalon.

IRÁNY A KULTKIKÖTŐ!