Jövő kedden lesz a HYPEWRITER, a Budapesten rendezett nemzetközi televíziós pitchfórum második kiadása a Paprika Studios és az RTL Magyarország szervezésében

Június 25-én, kedden rendezik meg a Paprika Studios és az RTL Magyarország nemzetközi televíziós pitchfórumának, a Hypewriternek a a második kiadását. A közel 30 különböző országból benevezett 160 pályaműből 8 sorozatötletet válogattak be a Budapesten megrendezett szakmai eseményre.  Nemzetközi szakmai zsűri dönt majd arról, melyik sorozat készülhet el, és kerül az RTL Magyarország műsorára.

A változatos műfajú és témájú pályaművek közt van szupernaturális családi dráma, hamisítatlan kelet-európai maffiasztori, politikai thriller, bűnügyi komédia, pszichológiai szatíra, romantikus dramedy és még további izgalmas pályázatok.

A sorozatötletek alkotói a keddi eseményen mutatják be (pitchelik) projektjeiket az ötfős nemzetközi szakmai zsűri és a közönség előtt. A zsűri tagjai: Kolosi Péter, az RTL Hungary programigazgatója és vezérigazgató-helyettese, Stella Litou, a vezető görög tévécsatorna, az Ant1 vezérigazgatója, Dave Clarke, a brit DRG és Atrium TV tartalomigazgatója, Omri Givon, a nagy sikerű, díjnyertes izraeli sorozatokat jegyző filmrendező-forgatókönyvíró és Trunkó Bence, a Paprika Studios kreatív igazgatója.

A Paprika Studios a kelet-közép-európai régió tíz országában jelen lévő, vezető produkciós vállalat jelentős televíziós gyártási és fejlesztési tapasztalattal a show-műsorok és valóságshow-k területén ugyanúgy, mint a fikciós műfajban és a digitális, illetve branded tartalmak világában.

A Paprika Studios és az RTL Magyarország mint az ötletfórum életre hívói a minőségi televíziós sorozatgyártás fejlesztését tűzték ki célul, ennek érdekében kívánnak lehetőséget adni egyedi ötletek és újszerű tartalmak megvalósítására. A pályázat győztese 10.000 euró pénzdíjat kap, a kiírók segítségével továbbfejlesztett koncepciója pedig a Paprika Studios gyártásában készül el a DRG produkciós cég támogatásával, majd az epizódot az RTL Magyarország tűzi műsorra.

További információ a Hypewriter Facebook-oldalán található.