Hamarosan kezdődik a 12. Armel Opera Festival

Idén július 2-6. között kerül megrendezésre az Armel Opera Festival Müpában, és Bécsben a  MuTh-ban

Nagy öröm, hogy Magyarországon  először az Armelen vendégszerepel az Izlandi Operaház társulata. Előadásukban a  Brothers című opera látható a fesztivál nyitónapján (július 2.) a Müpában, melyet a világhírű  Kasper Holten rendezett.

Brothers

Belgiumból  is egy érdekfeszítő produkciót várunk szintén a Müpa Fesztiválszínházba (július 3. ).  Az Egy eltűnt férfi naplója című művet a nagy nemzetközi elismertségnek örvendő, extra-modern rendezéseiről híres Ivo van Hove vitte színpadra. Nevéhez számos prózai és zenés színházi rendezés kötődik. Dolgozott pl.  David Bowie-val a Lazarus c. musicalben, és őt kérték föl a West Side Story színrevitelére, amelyet  New Yorkban  a Broadway-n mutat be a jövő év februárjában.  

Egy eltűnt férfi naplója – Fotó: Laura Makabresku

A zárónapon, július 6-án  egy távoli ország társulatának előadásában Mozart remekműve, a Don Giovanni kerül bemutatásra Alföldi Róbert formabontó rendezésében. A bemutató Ecuadorban a Cuenca-i  Művészeti Egyetem színháztermében tegnap volt.

Don Giovanni – Credit: YoSoy Foto, Ecuador

A hazai bemutatóra az Armel Opera Festivalon  a Müpában kerül sor.

Figaro házassága – Fotó: Gordon Eszter

Bécsben július 4-én, és 5-én két magyar produkciót mutatunk be: Szabó Máté rendezésében egy izgalmas Figaro házassága előadást láthat a közönség a Győri Nemzeti Színház Szimfonikus Zenekarának kíséretében, Medveczky Ádám vezényletével,  másnap pedig Dargay Marcell-Horváth Csaba:  El valahová című előadásának ősbemutatóját tartjuk a MuTh Színházban a Forte Társulat művészeinek közreműködésével. További különlegesség, hogy Horváth Csaba ezzel a művel  debütál operarendezőként.

El valahová

Az  ARTE TV a korábbi évek hagyománya szerint idén is egyenes élő adásban  közvetíti, és további fél éven át elérhetővé teszi az Armel Opera Festival előadásait  az ARTE Concert csatornán. 

A programokról részletes információ: https://armelfestival.org/aof-magyarorszag/

Forrás: Armel Opera Festival

,