Múzeumok Éjszakája a Mai Manó Házban

Kezdd a Múzeumok Éjszakáját jógával, hogy éjfélig bírd a tempót! Az ászanasorokat Spala Korinna vezeti a Mai Manó Ház századfordulós fényképészműtermében, a Napfényműteremben. Az óra után irány a kiállítótér, ahol a holland képzőművész, Erik Kessels kiállítását tekintheted meg. Ezt követően a Hosszúlépés csapatával ismerheted meg az idén 125 éves Mai Manó Ház történetét, fedezd fel Budapest leghíresebb fényképész-műteremházát! A látogatókat egészen a padlástérig vezetjük, az egykori kontaktoló szobák titokzatos világába, ahonnan még a VI. kerület háztetőit is megpillanthatjuk.

A különleges alkalmon a Mai Manó Ház munkatársai, ezúttal Török András, a Mai Manó Ház alapító igazgatója vezeti egészen a padlástérig a látogatókat.  A túra során a szemfüles látogatók Mai Manós ajándékokkal gazdagodhatnak.

A Mai Manó Ház időszaki tárlatán, az ERIK KESSELS TÖBB ÉLETE című kiállításon Gerhes Gábor képzőművész, egyetemi oktató, Pettendi Szabó Péter képzőművész, egyetemi oktató és Claudia Küssel kurátor tartanak tárlatvezetést.

Este 22 órától a Musica Moralia ad koncert a Napfényműteremben. Musica Moralia (Meggyesházi Éda) különleges hangulatú, experimentális poszt-folk világú énekesnő, zenész. Saját megfogalmazása szerint csendes zajt játszik – egyszer cimbalommal, máskor zongorával. Több mint tíz éve van jelen a zenei színtéren Magyarországon, Németországban, Hollandiában. 2012-es első megjelenését, a nagyrészt csellón és elektromos orgonán íródott Tooth and Teeth EP-t 2016-ban követte debütáló nagylemeze Hell is Coming Home címmel, intim, rendkívül személyes, cimbalmon, zongorán, orgonán előadott dalokkal. 2016 óta a Klinik Label művésze.

A Mai Manó Könyvesboltban a Múzeumok Éjszakája alatt a készlet erejéig 125 forintért lehet megvásárolni a Mai Manó Ház egyes kiadványait (fotóalbumok, kiállítási katalógusok).

A karszalagok elővételben megvásárolhatók a Mai Manó Ház pénztárában, melyek már a vásárlás napján érvényesek a kiállítótereinkbe, ahol Erik Kessels több élete című kiállításunkat tekintheted meg.

PROGRAM:

10.00 – 11.30

Jóga + Mai Manó Ház

HÁZVEZETÉSEK

13.00, 14.00, 16.00 és 20.00 órakor A HOSSZÚLÉPÉS CSAPATÁVAL

18.00 – 18.45

Házvezetés Török András a Mai Manó Ház alapító igazgatójával, helytörténésszel

TÁRLATVEZETÉSEK AZ ERIK KESSELS TÖBB ÉLETE CÍMŰ KIÁLLÍTÁSON

17.00 – 17.45

Tárlatvezetés Gerhes Gábor képzőművész, egyetemi oktatóval

19.00 – 19.45

Tárlatvezetés Pettendi Szabó Péter képzőművésszel, egyetemi oktatóval

21.00 – 21.45

Kurátori tárlatvezetés Claudia Küssellel

ESTI KONCERT

22.00 – 23.00

Musica Moralia koncert a Napfényműteremben

Forrás: Mai Manó Ház