David LaChapelle fényképezi a Lavazza 2020-as naptárát

David LaChapelle fényképezi a Lavazza idei naptárát, amelynek témája a fenntarthatóság lesz. A bejelentésre az amerikai fotográfus La Reggia di Venaria kastélyában megrendezésre kerülő „Atti Divini” című kiállítása kapcsán került sor, amelynek egyik partnere a Lavazza.

A Lavazza ezzel tovább erősíti elköteleződését a művészetek – különösen a fotózás -, valamint a fenntarthatóság iránt, amely egyben az idei naptár témája is lesz. A projekt, az előző évekhez hasonlóan, az Armando Testa ügynökség kreatív irányítása alatt zajlik majd.

A kiállításon az érdeklődők bepillantást nyerhettek a Lavazza 2020-as naptárprojektjébe a művész „Realize – How I Wonder What You Are” című fényképén keresztül. Az alkotás célja a figyelemfelhívás és a Föld fontosságának üzenete, hogy inspirálja a nézőket és felkeltse lelkiismeretüket. A mű központjában az ég, a tenger és a teremtés központjában lévő ember áll, akit saját kezében tartott északi csillaga vezérel.

A Lavazza és David LaChapelle között fennálló kapcsolat 2002-ben kezdődött, az „Espresso & Fun” című naptárral, majd 10 évvel később folytatódott a naptár 20. kiadásával („The Lavazzers’”), amelyen 12 híres fotóművészt dogozott, köztük David LaChapelle.

„LaChapelle képes volt értelmezni azokat az értékeket, amelyekben hiszünk, igazi kiváltság volt vele dolgozni. Nagy társadalmi hatású témákat érintünk, és megpróbáltuk elmondani a természethez való visszakapcsolódás fontosságát” – mondta Francesca Lavazza, a naptár kurátora és a társaság igazgatóságának tagja.

A naptár fotózása Hawaii-n zajlott, a hivatalos bemutatóra ősszel kerül sor.

Forrás: Lavazza

,