Ismét gyakornoki programot indítanak a szegedi Kommunikáció Tanszéken

Idén is folytatódik a Befutó Gyakornoki Program a szegedi Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéken: összesen tizenhárom szervezet, vállalat kínál gyakornoki lehetőséget a kommunikáció szakos hallgatóknak.

A Befutó című gyakornoki program friss gyakornokai június 12-én, szerdán 14 órakor veszik át jelképesen megbízóleveleiket a Bölcsészettudományi Kar épületében.

A Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke 2015-ben indította útjára a Befutó Gyakornoki Programot. Az elmúlt négy év alatt különböző területeken tevékenykedő vállalkozások, szervezetek fogadtak a program keretében kommunikáció szakos gyakornokokat. A 2019-2020-as tanévben ismét elindul a program, összesen tizenhárom vállalat részvételével.

A kezdeményezés célja kettős. A tanszék egyrészt a hallgatók tandíjfizetési terheit kívánja így csökkenteni, emellett pedig fontosnak tartják, hogy a diákok már egyetemi éveik alatt komoly szakmai tapasztalatot gyűjtsenek, s így tanulmányaik befejezése után könnyebben tudjanak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A 2019-20-as tanévben a programban résztvevő szervezet listája itt olvasható: http://sztekomm.hu/befuto/

A Befutó Gyakornoki Programban résztvevő szervezetek, intézmények képviselői sajtónyilvános esemény keretében adják át a nyertes hallgatóknak a gyakornoki állásról szóló okleveleket június 12-én, szerdán 14 órakor a Bölcsészettudományi Karon.

Forrás: SZTE