Búcsú az ünnepi évadtól

2018. október 1-jén, a zene világnapján kezdtük jubileumi évadunkat egy ünnepi házimuzsikával a ház rezidens zenekarainak közreműködésével, és velük is zárjuk azt.

Az ünnepélyes alkalmon nagytermünk felvette Till Ottó nevét, az ő emléke előtt tiszteleg most júniusban az általa alapított 65 éves Óbudai Kamarazenekar.

A fiatal Anima Musicae Kamarazenekar is a Társaskörben lelt otthonra, születésnapjukat is itt ünneplik a lelkes, ismerős közönség körében, immár a kilencediket. A koncert során a zenekar több régi vágya teljesül, többek között, hogy a megnagyobbított színpadunkon végre eljátszhatják Fejérvári Zoltán zongoraművésszel Beethoven B-dúr zongoraversenyét.

Anima Musicae Kamarazenekar

Ahogy az évad során oly sok művész, Botos Veronika, az Operaház Zenekarának szólóbrácsása is a Társaskörben ünnepel. A születésnapi estjén vall életéről muzsikával és adomákkal, közreműködnek kollégái és barátai.

Tradicionális nyár eleji produkciónk egyike az Egy hangverseny két helyszínen, a Szent Efrém Férfikar nagy sikerű sorozata, melyen egyszerre két helyszínen vehetünk részt. A cseh, lengyel, magyar és szlovák férfikari irodalom egyházi kompozícióit a Szent Péter-Pál templomban hallgathatjuk, majd a Társaskörben következik a hangverseny világi része egy kis borral és kenyérrel.

Szent Efrém Férfikar

A könnyedebb műfaj kedvelőinek ajánljuk a Melodika Project legújabb műsorát, klasszikussá vált filmzenéket és filmzenévé lett klasszikusokat egyedi hangszerelésben és feldolgozásban.

Melodika Project

Az évadunkat, mint az évek óta hagyomány, Fischer Annie születésnapja előtt tisztelgő koncerttel zárjuk. Az esten három Fischer Annie-ösztöndíjas mutatkozik be: Korossy-Khayll Csongor hegedűn, Hartmann Domonkos Péter gordonkán és Kovács Gergely zongorán.

Bár a benti programok sorának vége, idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje. Július 1. és augusztus 4. között klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenei stand up, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők – a programok már elérhetők honlapunkon. Kása Andrea

https://obudaitarsaskor.hu/index.php/hu/

Forrás: Óbudai Társaskör