Ózdi a világ legjobb épülete 2019-ben

Magyar siker koronázta a 70. alkalommal megrendezett FIABCI World Prix d’Excellence díjadó gálát. World Gold Winner-díjat nyert a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. Kultúrgyár Projekt – Ózd pályázata a Heritage Category elnevezésű szekcióban. A FIABCI – Nemzetközi Ingatlanszövetség – által odaítélt díjról a világ ingatlan fejlesztőiből álló nemzetközi zsűri döntött, amely méltatta a  Kultúrgyár Projekt – Ózd társadalmi hasznosságát az épített örökség megóvása, a barnamezős területek revitalizációja, ipari örökségből kulturális közösségi tér létrehozása szempontjából.

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark első emeletén kapott helyet a jelmez- és viselettörténeti kiállítás

A 2016-ban átadott ózdi Nemzeti Filmtörténeti Élménypark és Digitális Erőmű épületei nem először kerültek az építész szakma fókuszába. A két intézmény több nemzeti és nemzetközi jelölést tudhat magáénak, 2017-ben Pro Architectura díjjal jutalmazták a tervezői munkát, míg tavaly a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton nyert első díjakat.

A Skanzen és a Digitális Erőmű felújított déli homlokzata

Az idei elismerés, a World Gold Winner-díj kiemelt fontossággal bír a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. számára, mivel a megmérettetésen rangos nemzetközi tervezők és ingatlanfejlesztők reprezentáltak magas színvonalú pályaműveikkel, másrészt a díj elismerése a nemzeti építészeti örökség kulcsfontosságú szerepének a magyar kultúrában.

A Digitális Erőmű déli és keleti homlokzata előtérben az épületek közt vezető új patakmederrel

A díjátadóra május 30-án került sor a FIABCI moszkvai díjátadó rendezvényén.

Bővebb információ a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. projektjéről és az épületeiről: http://forumhungaricum.hu/epiteszeti-world-gold-winner-dij

Kiállítótér és green screen a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark csarnokában

Forrás Forum Hungaricum