AKIKEN ÁTGÁZOLT A 20. SZÁZAD – Cserhalmi Imre új könyvének bemutatója

Cserhalmi Imre, AKIKEN ÁTGÁZOLT A 20. SZÁZAD című, új könyvének bemutatója 2019. június 11-én, kedden, 17 órakor az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.).

A kötetet, a szerző közreműködésével bemutatja: Szunyogh Szabolcs

Vendég: Dr. Szirmai Viktor, az Olajág Otthonok Főigazgatója

Moderátor: László Ágnes

A könyv szereplői nagyon sokat mondanak el arról, hogy milyen embereket szült a 20. század, és hogyan tudták azt túlélni ezen a tájon. Személyes képességekkel? Szerencsével? Hasznos kapcsolatokkal? Erős lélekkel vagy fizikummal? Mindezzel meg sok mással is. Az író, aki három éve lakik ugyanott, ahol a portréalanyai, azért is tud empátiával, emberismerettel és tisztelettel szólni portréalanyai sorsáról, mert aligha akad olyan társadalmi réteg, élethelyzet vagy környezet, amelyről ne lennének neki is személyes tapasztalatai.

„Mindenkinek el kellene mesélnie az életét az utánunk jövőknek. Nem csak a dicsőség, a jogos büszkeség pillanatait, nem csak az eredményeket, hanem a tévedéseket, a bűnöket; a kudarcoknak nem csak a körülményekben, hanem bennünk rejlő okait is. Nem kioktató céllal, nem nosztalgiázó szentimentalizmussal, nem önfelmentő mártíromkodással, nem didaktikus politizálással, a világnak nem hazug kétpólusúvá degradálásával, hanem – mondjuk így – generációs kötelességként. Mindig azzal a tudattal, hogy múlt és jelen, előzmény és következmény akkor is megfordíthatatlan sorrend és akkor is összefügg, ha fáj.” Cserhalmi Imre

A bemutató után a szerző dedikálja a könyvét, amely a helyszínen kedvezménnyel vásárolható meg.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

A könyv megjelenését az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (Statusquo Ante) támogatta.