A bolygó neve: Halál 33. évforduló a Pólus Moziban

A Pólus Mozi „Klasszik Filmklub” következő eseményén, június 7-én pénteken 19:00 órától  James Cameron Oscar-díjas akcióhorrorját, A bolygó neve: Halált vetítik, amit 33 évvel ezelőtt, 1986 nyarán mutattak be az Egyesült Államokban.

A premierfilmek mellett alkalmanként filmtörténeti klasszikusokat is műsorra tűző XV. kerületi Pólus Moziban a nagy sikerű májusi Alien 40 Emlékprogram után június 7-én a sorozat következő része, A bolygó neve: Halál előtt tisztelegnek. Az évfordulós emlékprogramot Csákvári Géza filmkritikus, újságíró vezeti fel, majd résztvevők megtekinthetik James Cameron 154 perces rendezői változatát, digitálisan felújított képpel és hanggal, magyar felirattal. Kísérőprogramként werkfotó-tablókkal idézik meg az Alien-széria kultikus második részét.

„Ez már háború!” – hangzik a film szlogenje, utalva arra, hogy James Cameron nem egyszerűen folytatta Ridley Scott zsigerekig ható űrhorrorját, hanem teljesen újraértelmezte azt. Észvesztő tempót diktáló, nagyszabású akciómozit készített, amelyben Ripley-nek (Sigourney Weaver) és egyre fogyatkozó létszámú csapatának egy egész fészekaljnyi idegen lénnyel – köztük a félelmetes anyakirálynővel – kell megküzdenie a túlélésért. A Legjobb speciális effektek kategóriájában két Oscar-díjjal is jutalmazott filmet a mai napig nagy népszerűség övezi, feszült ritmusú, látványos akciójelenetekkel teli sztorija több mint harminc év elteltével is szinte odaszegezi a mozinézőt a székéhez.

Az első rész után 57 évvel később játszódó történetben egy mentőhajó rátalál az űrben sodródó, hibernált Ripley-re, aki hazaérkezvén döbbenten szembesül a ténnyel, hogy időközben embereket telepítettek az LV 426 bolygóra, ahol anno megtámadta őket az idegen szörnyeteg. Miután váratlanul megszakad minden kapcsolat a kolóniával, Ripley-t egy csoport állig felfegyverzett kommandós kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljanak a félelmetes idegennel és megmentsék a túlélőket, de a landolás után nem sokkal elszabadul a pokol…

Az ALIENS 33 Emlékprogramra jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján. Részletek: http://poluscentermozi.hu

Esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/282308969323336/