Százak futottak a Zselicben

Kétféle táv, ajándékok, ebéd, programok és tökéletes futóidő várta a sportolókat és az érdeklődőket a negyedik nyárköszöntő futóversenyen a zselici Ropolyi tónál.

© SEFAG Zrt.

A somogyi állami erdőket gondozó SEFAG Zrt. negyedszer hirdette meg a nyárköszöntő futóversenyt a Zselici Csillagpark festői erdőrengetegének útjain. A 230 nevező sportoló két táv között választhatott: többségük váltóban vagy egyéniben a félmaratont teljesítette, míg a futással csak ismerkedők a 4 km-es bátorító távval próbálkozhattak. A megfáradt futókat vadpörkölt és langalló is várta a Ropolyi tónál kialakított célban.

© SEFAG Zrt.

A kísérők, szurkolók és a célba érkezett futók fogatos túrát tehettek a zselici erdőségben, a mindössze 1,5 kilométerre lévő csillagvizsgálóban pedig érdekes csillagászati programok várták őket. A csodálatos tavaszi időjárás lehetővé tette a piknikezést, a napozást a Ropolyi tó stégjein és a kirándulást, az erdői kincseinek felfedezését. A programokkal párhuzamosan építkezés is folyt a tóparton. Jövőre ugyanitt egy tájház és lovas pihenő is várja majd a sportos nyárköszöntőket.

© SEFAG Zrt.

A verseny félmaratoni távját a férfiak között Kolonics Tamás, a nőknél pedig Szabó Tünde nyerte. A váltóversenyben Györék Roland, Nagy Tamás és Szabó Péter, vagyis a Kaposvári Betyárok szakították át a célszalagot elsőként. A négy kilométeres bátorító futást pedig Zabó Gyula és Márton Lili nyerték.

© SEFAG Zrt.

A SEFAG Zrt. célja, hogy a rendezvényen keresztül hívja fel a figyelmet az erdészek értékteremtő munkájára, a természet törékenységére és a védelmével kapcsolatos egyéni felelősségre.

Minden résztvevőnek gratulálunk!

A SEFAG Zrt. Somogy megye állami tulajdonú erdőterületeinek, mintegy 80 ezer hektárnak a kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Hotel Kardosfát, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Állami Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

Forrás: SEFAG Zrt.