6. Vagabond Korzó

2019. június 1. szombat, 14 óra – Dunaharaszti

Sub Bass Monster, Junkies, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Group’n Swing, Krisz Rudi, Fekete Jenő és Horváth Misi

WOODSTOCK 50 HUNGARY:
Lead Zeppelin, Joe Cocker Coverband, Sonia és a Blues’n Roll/Joplin
Stoned/Rolling Stones, Milagro/Santana

A rendezvény ingyenes!!!

Ahogy az elmúlt fél évtizedben mindig, június első szombatján rendezik meg Dunaharasztiban a Vagabond Korzó elnevezésű egynapos, ingyenes zenei dzsemborit.  


Fotó: Vagabond Korzó

2014-ben Kőszegi Zsolt, az Equus, az S-Modell énekese álmodott meg egy olyan rendezvényt, amely közvetlenségével, egyszerűségével, letisztultságával kissé kilóg a divatosabb fesztiválok sorából. Ahol nem történik más, minthogy különösebb felhajtás nélkül ismerősök, ismeretlenek találkoznak, haverkodnak, zenélnek, hallgatnak, néznek, ízlelgetnek, kortyolgatnak és örülnek, hogy együtt lehetnek. S ahol nincsenek műfaji korlátok, tematikus színpadok, csak a ZENE!

Nyilván ő sem hitte volna a kezdetekkor, de idén már kilenc helyszínen közel négytucatnyi produkció ad koncertet a Pesthez közeli településen. Köztük olyan előadók és formációk, mint Sub Bass Monster, a Junkies, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Group’n Swing, Krisz Rudi, Fekete Jenő és Horváth Misi duója. 

A miliőből kiindulva meg már szinte magától értetődik, hogy a WOODSTOCK 50 HUNGARY turné is tiszteletét teszi majd igazán illusztris fellépőkkel, a korszakos beatünnep hőseit leghitelesebben idéző honi tribute zenekarokkal – Lead Zeppelin, a Stoned, és nem utolsósorban a Vagabond Korzó alapító atyjának együttese, a Joe Cocker Coverband

A működéshez szükséges kondíciókat a helyi önkormányzattól, kisebb-nagyobb cégektől, vállalkozásoktól, civilektől, sokszor pártoló családoktól kapargatják össze a szervezők. Van, aki százezres tétellel, akad, aki a zsebéből kivett ötezer forintossal járul hozzá a költségekhez. A támogatók száma szerencsére egyre nő, lassan a százhoz közelít. 

Fotó: Vagabond Korzó

A színpadok között valahol ott áll majd a Magyar Vöröskereszt Véradó Kamionja is, ahol 11-18 óráig várják a segíteni szándékozókat. A „bátrak” a véradás végén a Vagabond Korzón résztvevő előadók ereklyéiből turkálhatnak pólókat, CD-ket, miegymást.