Ünnepélyes szerződéskötés – Megújul a Móra Ferenc Múzeum és a Vár

Hamarosan elkezdődik a szegedi Móra Ferenc Múzeum és a Vár turisztikai célú fejlesztése. A projekt során megújul a Móra Ferenc Múzeum épülete, valamint új kiállítások jönnek létre a múzeum főépületében és a Várban is. A beruházás ünnepélyes szerződéskötésére május 29-én, szerdán 10 órakor kerül sor a Móra Ferenc Múzeum főépületében.

Móra Ferenc Múzeum

Az 1950-es évek óta nem volt olyan nagyléptékű felújítás a Móra Ferenc Múzeumban, mint amelyre most készül az intézmény. A múzeum főépülete, valamint a Vár turisztikai célú fejlesztését 899 millió forint vissza nem térítendő összeggel támogatja az Európai Unió, melyhez Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata további több, mint 500 millió forintos saját forrással járul hozzá.

A beruházás során megújul a Móra Ferenc Múzeum épülete, valamint új kiállításokat és egy kilátót is létrehoznak. A Vár és a Várkert szintén megújul majd, és itt is új kiállítás fogja várni a látogatókat. A projekt célja a két épület turisztikai célú fejlesztése, látogatóbarát- és élményelemekkel történő bővítése.

Vár

A fejlesztés ünnepélyes szerződéskötésére május 29-én, szerdán 10 órakor kerül sor a Móra Ferenc Múzeum főépületében. A sajtónyilvános rendezvényen beszédet mond Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Bodrogi Ferenc, a Bodrogi Bau Kivitelező, Tervező, Kereskedő és Szolgáltató Kft. tulajdonosa, a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevője.

A fejlesztés a TOP-6.1.4-16-SG1-2018-00005 azonosító számú projekt keretében valósul meg.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum