Koncerttel, mesével, sok játékkal és tánccal vár gyermeknapon a Müpa

A hagyományokhoz híven gyermeknap alkalmából valódi, színes csodaországgá alakul a Müpa – a kisebbek és nagyobbak legnagyobb örömére. Három színpadon koncertekkel és mesékkel, valamint tánccal, rengeteg kreatív és ismeretterjesztő foglalkozással várja a tartalmas kikapcsolódásra vágyó gyermekeket és felnőtteket május 26-án az ingyenes Cifra Palota XXL – Gyermeknap.

© Nagy Attila

Fennállása óta, immár tizenötödik alkalommal rendezi meg nagyszabású gyermeknapi programját a Müpa. A Cifra Palota XXL – Gyermeknap – amely a sokak által ismert ingyenes vasárnapi rendezvény, a Cifra Palota „nagytestvére” – évek óta vonzó alternatívát nyújt azoknak a családoknak, akik a tartalmas kulturális kikapcsolódás iránt is érdeklődnek.

© Nagy Attila

Már délelőttől megtelik a Müpa előtti zenés színpad, ahol egymást váltják a jobbnál jobb zenészek: a sort a Müpa rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede nyitja, majd a Veronaki zenekar lép színpadra kicsik és nagyok kedvencével, a Mosó Masa mosodája című mesekönyv megzenésített verseivel és meséivel. Színpadra lép még a Kiscsoport zenekar, a Pannonica Táncműhely, és idén sem maradhat el a Drums Ütőegyüttes Samba à la drums koncertje, amely pezsgő fesztiválhangulattal várja a közönséget.

© Nagy Attila

A Fesztivál Színházban a Superar Gyermekkórus és a La Musica Kamarakórus Kórusvarázs című előadása bebizonyítja, hogy a színpad tényleg mindenkié, hiszen a gyerekeknek szóló programot gyerekek adják majd elő. A VSG Táncszínház pedig Pöttöm Panna sokak által kedvelt történetét varázsolja a nézők elé.

© Nagy Attila

A mesés-táncos színpad interaktív szórakozási lehetőségeket kínál: a Portéka Színpad Vásári komédia című előadását követően Benedek Kriszta népszerűKerekítő Tippentője következik Pertis Szabolcs népzenész közreműködésével. A Hakata Bábszínház Kacor király című meséje kicsiket és nagyokat is elvarázsol, de lesz Improszínház is Bognár Anna és Horváth-Töreki Gergely színművészek előadásában. A Napra-Forgó pedig Cseke-Marosi Eszter és Szente János vezetésével, pörgős táncházzal várja a táncos lábúakat, de az Előadóteremben bemutatkozik a Zene Mátrixa című tudományos ismeretterjesztő gyerekkönyv is.

© Nagy Attila

A programok sora azonban itt nem ér véget, a színpadi előadások és koncertek mellett ugyanis még számtalan lehetőség lesz a szórakozásra. A kreatív foglalkozásokon és a sokszínű sportlehetőségeken túl a gyermekek többek közt kipróbálhatják a Müpa önálló fejlesztésű, virtuális valóság alapú zenei játékát, ami szórakoztató módon járul hozzá a gyerekek zenei neveléséhez. De a gyermeknapok elmaradhatatlan kelléke, a körhinta, vagy a látványos királyi várjáték sem hiányozhatnak. 

© Nagy Attila

Esős idő esetén a koncertekre a Müpa Átriumában kerül sor, a mesés-táncos színpad programja pedig a Fesztiváltérbe kerül át. Ha azonban hét ágra süt majd a nap, a piknikkosarat sem érdemes majd otthon felejteni, aki pedig a BKK menetrendszeri folyami járatával érkezik, annak már a Müpába vezető út is igazán kalandos lehet. (Hétvégi menetrend: https://bkk.hu/apps/menetrend/pdf/8120/20190501/b.pdf)

A Müpa azonban nemcsak gyermeknapon gondol a kisebbekre: a soron következő évadában is színesebbnél színesebb programokkal várja a különböző korosztályok képviselőit. A nagysikerű, dr. Gállné Gróh Ilona zenepedagógus által vezetett Ringató zeneóvoda idén szeptembertől már mindhárom óvodai korosztályt lefedő csoporttal indul: a kiscsoportosokat (3-4 éves korosztály) a Piccolo, a középsősöket a (4-5 éves korosztály) a Mezzo, a nagycsoportosat pedig a Grande (5-6 éves korosztály) csoportba várják majd. Az idősebb korosztály pedig többek közt a vasárnapi Cifra Palota foglalkozásain és a Matinékoncerteken szerezhet felejthetetlen élményeket.

Cifra Palota XXL
Müpa Gyermeknap
2019. május 26. vasárnap 10:00-15:00

További információk és program: https://www.mupa.hu/program/csaladi-es-ifjusagi-programok/cifra-palota-xxl-gyermeknap-2019-05-26_10-00-elocsarnok
Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/2654423164632541/

Forrás: Müpa