Záró hetéhez érkezett a Varázslatos világűr kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban – VARÁZSLATOS VILÁGŰR – CSILLAGKÖZI KALAND – KIÁLLÍTÁS ÉS JÁTÉK

Május 26-án, gyereknapon zárja kapuit a Varázslatos világűr – Csillagközi kaland kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban, az érdeklődőknek már csak pár napjuk maradt, hogy egy képzeletbeli, galaktikus kaland részeseként felfedezzék az univerzum titkait.

Az interaktív kiállítás és játék képzeletbeli űrutazásra, csillagközi kalandra hív! A játék során a látogatók bebarangolhatják a Naprendszert, sőt, elmerészkedhetnek a Tejúton is túlra, miközben furfangos feladványok és kozmikus kihívások teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket. Küldetésük célja, hogy az egyes űrkikötőket érintve megfejtsék a mindenség titkait, begyűjtsék a fényjeleket, majd szerencsésen visszatérjenek a Földre.

Az utazás során a résztvevők megismerhetik a világűr törvényeit és természetét, valamint megcsodálhatják távoli tájait és égitestjeit: a Kozmikus Kazánt, a Szeszélyes Ikernővért és az Égi Állatkertet. Megtudhatják, hogy melyik planéta a Naprendszer porszívója, hogyan születnek a csillagok, továbbá kideríthetik, vajon tudnának-e csellózni a Holdon, és hogy milyen íze van a galaktikus ködnek. A kozmosz titkainak megfejtéséhez bátor szívre, kíváncsiságra és éles érzékre is szükség lesz. Ám ha minden akadályt sikerrel vesznek, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék izgalmas látványvilággal, rengeteg tudományos felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

A VARÁZSLATOS VILÁGŰR – CSILLAGKÖZI KALAND című kiállítás és játék már csak május 26-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR
Nyitvatartás: H zárva, K–V 10–17 óráig
Korosztályi ajánlás: 6–99
Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.
Bővebb információ:
www.facebook.com/F.Exhibition, https://bit.ly/2Y4lvmv

Forrás, fotók: F Exhibition

,