Szexpedíció Hegyi Barbarával és Seress Zoltánnal a Spirit Színházban

A Spirit Színházban május 24-én, pénteken 19:00 órakor lesz először látható a Szexpedíció című előadás Hegyi Barbara és Seress Zoltán főszereplésével. Mi a teendő akkor, ha házasságunkból teljesen eltűnt a szex, a másikról pedig már azt sem tudjuk, hogy ki? Michele Riml kanadai íróóriási sikerű művét hazánkban Bányai Gábor rendező állítja színpadra.

A Szexpedíció sziporkázik a humortól, miközben görbe tükröt tart elénk, sőt, megoldást is kíván nyújtani sokakat érintő párkapcsolati problémákra. A két főszereplő karakter, Alice és Henry sokévnyi együttélés után rájönnek, már nem vonzódnak egymáshoz úgy, mint házasságuk elején. A történet tabut feszeget: hogyan lehetne beszélni párunkkal az egymástól való elidegenedésről?

“A házasság kétirányú utca kinyúlt, spagettifoltos pólóban” — foglalta össze így Hegyi Barbara a Szexpedíció alapfeltevését.

A darab egy hotelszobában játszódik, ahová Alice elviszi férjét házasságuk megmentésének céljából. Ebben a zárt térben dőlnek le elhallgatásból és félelemből emelt falaik, miközben – általában a nevetéstől, de olykor a ráismeréstől – könnyeket facsaró jelenetek váltják egymást.

 „Ha az ember 20 évnyi házasság után elront valamit, az normális. Ha rájön, az is normális. Fontos, hogy legyen elég humora, hogy ezt földolgozza. Ha nincs, akkor nagy baj van” – mondta a Henryt alakító Seress Zoltán arra a kérdésre, hogy számára mit mond a két házas szórakoztató civódása.

„A házasság elméletileg örökké tart. Gyakorlatilag örök veszély. Én háromszor nősültem. Tehát háromszor lettem örökéletű – fűzte hozzá Bányai Gábor rendező.

Vajon sikerül-e főhőseinknek újra megtalálni közös nevezőjüket? Alice kapcsolatmentő, női magazinok tanácsaira emlékeztető hotelszobai szexterápájának végén kiderül.

“Talán a legnagyobb kompromisszum a házasságban az, amikor csak egyszerűen felnövünk és hagyjuk a másikat annak lenni, aki, anélkül, hogy megpróbálnánk megváltoztatni őt. Nem könnyű – viszont vicces darab alakul belőle!” — nyilatkozta Michele Riml írónő a darab rendezőjének.

A Szexpedicíót a Spirit Színház Nyári Játékai során is láthatja a közönség.

Bővebb információ: http://spiritszinhaz.com/eloadas/sexylaundry___vigjatek

Forrás: Spirit Színház