Ukrán világzenei őrület az Akvárium Klubban

A népszerű folk quartet, a DakhaBrakha érkezik május 25-én az Akvárium Klubba. A világzene ukrán sztárjai mindent tudnak a szláv zenei hagyományról, de nem hagyják ennyiben, mindezt megspékelik még egy kis elektronikával vagy éppen távoli kontinensek hangszereivel, amitől egészen elképesztő élményt nyújtanak élőben.

A Marko Halanevych, Olena Tsybulska, Iriyna Kovalenko és Nina Harentska alkotta zenekar a kijevi DAKH Kortárs Művészeti Központ projektjeként egy kortárs színházi társulat előadásaihoz kötődve jött létre  2004-ben. Nevük egyébként régies ukrán nyelven annyit tesz „adni-venni”, de a DAKH szó egyben utal a kijevi kortárs művészeti központra is, ahonnan az egész indult. Zenéjükben elegyedik az ukrán, orosz és szláv hagyomány, amit gátlástalanul kevernek időnként indiai, arab vagy éppen ausztráliai hangszerekkel, ehhez hozzáadnak egy csipet elektronikát, legyen az minimál techno, pszicho-folk, akusztikus trihop vagy akár trance.

Legutóbbi, hatodik albumuk 2016-ban jelent meg The Road címmel, pályafutásuk alatt több száz koncertet adtak világszerte. 2014-ben például a Bonnaroo zenei és művészeti fesztiválon játszottak, ami után a Rolling Stone magazin elképesztő szavakkal dicsérte a formációt, de felléptek már a Glastonbury Fesztiválon is.

Egy szóval a DakhaBrakha fellépése minden alkalommal magával ragad, az őrület garantált, és mivel a kortárs világzenében talán ők az egyik legjobb koncertzenekar jelenleg, így nem kérdés, hogy erre bizony jönni kell: Akvárium Klub, május 25!

DakhaBrakha
Helyszín: Akvárium Klub, KisHall
Dátum: 2019. május 25.
Jegyár: 4500 Ft / 5500 Ft / 6500 Ft
Jegyek: https://akvariumklub.hu/programok/dakhabrakha/
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1678078608958364/