ÁLMODÓ VIZEK – Vizúr János és Kércz Tibor albumának bemutatója

Vizúr János – Kércz Tibor Álmodó Vizek című, közös albumuk vetítéssel egybekötött bemutatója 2019. május 23-án, csütörtökön, 17 órakor az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.).
Az albumot a szerzők közreműködésével Zsila Sándor fotóművész mutatja be.

Az ember számára a víz többet jelent, mint puszta létfeltételt. Minden érzékszervünk számára ad valami pozitív ingert. Szánkba véve, bár erre korántsem mindig gondolunk, az életet isszuk a friss hideg vízzel, ízlelése felüdít, felélénkít a szomjúság csüggedése után. A májusi eső illatából – amely ugyan nem a vízé, hanem a csapadéktól felpezsdült természetes aromáké – mélyeket szippantunk, a tüdőnket is tisztítva az erőteljes sóhajokkal. Amikor fürdünk, akár kádban, akár medencében, akár tóban, folyóban, netán a tengerben, a bőrünkön érezzük a selymes, szinte gyógyító simogatást. A fülünkben cseng a köveken átbukdácsoló kis patak csobogása, a folyó árjának zúgása, vagy a tenger moraja. Ennek a végtelenül változatos elemnek a látványa is hasonló hangulatokat tud elővarázsolni.

Dr. Vizúr János és Kércz Tibor „polgári foglalkozása” – pszichiáter, illetve vegyészmérnök – hosszú évek óta foglalkoznak természetfotózással, mindkettőjüket számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték már el. Közös kötetüknek művészi fotói a vizet ötféle oldalról mutatják meg: a dinamikus, folyton mozgó-változó közeget, a halmazállapotait váltogató anyagot, a világ képét visszatükröző felületet, az önmagán túlmutató absztrakt látványt, valamint az éltető elemet és életteret.

A bemutató után a szerzők dedikálják a magyar és angol nyelven megjelent kötetüket, amely a helyszínen kedvezményes áron vásárolható meg.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport

,