Május 25-én, szombaton újra bringázással segítik a beteg embereket Móron, a Móri Karika jótékonysági kerékpártúrán

Május 25-én, szombaton 13. alkalommal rendezik meg Móron, a MÓRI KARIKA jótékonysági kerékpáros körtúrát, amelynek egyik célja a Cortex Agysérültekért Alapítvány (Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért) segítése. Az alapítvány nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek (pl. baleseti agysérült, agydaganat miatt műtéten, ill. agyvérzésen átesett, beteg emberek stb…) utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja.

A másik cél a móri Városi Közművelődési Közalapítvány támogatása.

A Cortex munkatársai a terápiás tevékenységeken túl rendszeres klubfoglalkozásokat tartanak, kulturális és oktatási programokat, valamint rehabilitációs üdüléseket szerveznek, ezzel is gyorsítva a sérültek társadalomba való visszailleszkedését.

Valamennyi kerékpáros, aki benevez a túrára, nevezési díjával, az alapítvány jótékony munkájához járul hozzá.

A  rendezvény, melyre évről évre az érintett betegek személyesen is eljönnek, 2007-ben startolt. Dr. Orosz Zsolt, móri születésű orvos, barátai segítségével lokálpatrióta érzelmektől vezérelve írországi tapasztalatait honosította

A résztvevők három táv között választhatnak: hosszútáv: 110 km., középtáv: 50 km., rövidtáv: 25 km. A rajt május 25-én, szombaton Móron, a Láncos-kastély előtti téren (Szent István tér 6.), 10.15- kor lesz.

Nevezési díj:  2500 Ft.

Előzetes regisztráció és bővebb tájékoztatás a Móri Karika Facebook oldalán: Móri Karika – Facebook

Regisztráció a helyszínen: 8.30-10.00-ig.

A távok teljesítését professzionális chipes időméréssel mérik.

Az összes résztvevő emlékérmet kap. A legjobban teljesítők, ahogy az elmúlt 12 évben, 2019-ben is Mór város polgármesterétől, Fenyves Pétertől vehetik át a kupákat és az érmeket.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak, aki szívesen támogatja a beteg embereket, miközben a jótékony biciklizéssel Mór város kulturális életének színesítéséhez is hozzájárul.

Forrás: Móri Karika

.