Élőzenei kísérettel lesz látható a Három Hollóban a The Rub

Az alternatív vetítéseiről ismert Soldivision filmterjesztő újabb izgalmas esemény keretében vetít filmet: május 22-én, szerdán a Három Holló vásznán Lichter Péter és Máté Bori The Rub című experimentális filmje pereg majd – most először Horváth Ádám Márton, a film zeneszerzőjének előzenei kíséretével.    

A Berlinalén debütált The Rub William Shakespeare Hamletjének rendhagyó adaptációja, amely teljes egészében a dráma főhősének szemszögén keresztül meséli el a történetet, absztrakt képek hatására merülünk alá a dán királyfi zavarodott elméjébe.

„A The Rub képi világa régi filmekből vett részletekből épül fel. A felhasznált 35 mm-es és 16 mm-es filmszalagokat kockánként, kézzel festettük meg, illetve különböző roncsolási eljárások alá vetettük. Az analóg és digitális technikákat ötvöző absztrakt filmes metódus olyan képi világot eredményezett, ami a magyar filmben egyedülállónak tekinthető, nagyjátékfilmes formában a nemzetközi avantgárd filmes színtéren is ritkának számít.” – mesélik az alkotók a filmről.

A képzőművészeti szintre emelkedett mozgóképek elementáris hatását Horváth Ádám Márton szuggesztív dallamai teszik teljessé, amelyek ezúttal egy improvizatív koncert keretében elevenednek meg. 

Helyszín: Három Holló, Budapest 5. ker., Piarista köz 1. (bejárat a Szabad sajtó útja felől)

Időpont: 2019. május 22., szerda, 20:00

Jegyek a helyszínen 2500 forintért kaphatók.

Az esemény Facebook-linkje: https://www.facebook.com/events/379420122657015/

Forrás: Soldivision