Vajda Gergely Az óriáscsecsemő című operája ismét a Kolibri Színház műsorán!

Május végén újra látható Vajda Gergely tavaly nyáron Bécsben és Budapesten is nagy sikerrel bemutatott báboperája, amely a Kolibri Színház és az Armel Opera Festival közös produkciójaként jött létre.

Az opera kezdetén egy szülőszobában vagyunk. Egy asszony vajúdik. Megszületik az Óriáscsecsemő. Az anya belehal a szülésbe. A gyermek átlagon felül erős, okos és hatalmas. Vajda Gergely operájában egy férfi élet állomásait kísérjük végig a csecsemőkortól a felnőtté érésig. A történetben kitüntetett szerepet játszanak az elvek, az érzelmek és a nők. Mi az élet értelme? Kire bízzuk a sorsunkat, kinek a tanácsait kövessük? A NŐ megfejthetetlen rejtelem? Mi a szeretet, a szerelem, a pénz, a társadalom és a kötelesség? – veti fel a mindannyiunk számára fontos kérdéseket a darab.

A 14 éven felüli fiataloknak és felnőtteknek készült előadás szövegkönyvét Déry Tibor avantgarde színműve felhasználásával Vajda Gergely és Horváth Péter írta, az előadás rendezője Novák János. A címszerepet Philipp György, az Anya, a Szűz és Stefánia szerepét Molnár Anna játssza, az énekes-bábos szerepeket a Kolibri Színház bábművészei alakítják. Az előadás egyedülálló látványvilágát és a bábokat Orosz Klaudia tervezte.


Az óriáscsecsemő előadásaira május 29-én, 30-án és 31-én kerül sor a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában.

Bővebben az előadásról: https://kolibriszinhaz.hu/eloadas/az-oriascsecsemo/

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

,