Dragon Ball Super: Broly a Pólus Mozi Anime Filmklubjában

A Pólus Mozi Anime Filmklub idei évadzáró vetítése a Dragon Ball-rajongók által várva várt pillanatot hozza el: május 31-én pénteken 19:00 órakor egyetlen alkalommal a Pólus Mozi Nagytermében, 120m2-es mozivásznon látható a legújabb Dragon Ball mozifilm, a „Dragon Ball Super – The Movie: Broly”, eredeti (japán) nyelven, magyar felirattal.

A történetben három gyermek csillagharcos sodródik egy-egy kapszulában a csillagok között. Mindhármukat jó okkal indították útnak, az univerzum különböző pontjaira. Kettő közülük végül a Földön otthonra lel, míg a harmadik egy távoli világban reked, ahol a benne égő bosszúvágytól hajtva harci erejét elképzelhetetlen magasságokba fejleszti. Felnőve a három csillagharcos útja végül a Földön keresztezi egymást, s rettentő erejű összecsapásukba az egész univerzum beleremeg.

A legújabb Dragon Ball-mozifilm részben visszatekint a múltba és egy előzménytörténettel kezdődik, ami 47 évvel az eredeti (1993-as) Dragon Ball történései előtt játszódik. Láthatjuk Dermesztőt, ahogy átveszi a Saiyanok fölött az irányítást, majd a jóslatok Szuper Csillagharcosától tartva megsemmisít egy egész bolygót. Láthatjuk Vegita, Goku és Broly születését és gyermekkoruk eseményeit. A film ezután sok évvel később, a Dragon Ball Super eseményei után folytatódik. Goku az Erő Nagytornáján felismerte, hogy sok kiváló harcos van a különböző univerzumokban, ezért Vegitával közösen tovább folytatják edzés, hogy még erősebbek legyenek. Hamarosan azonban találkoznak egy rejtélyes új csillagharcossal, akit sem Goku, sem Vegita nem ismer, és akinek ereje minden képzeletet felülmúl. Eközben Dermesztő sem hagy fel gonosz terveivel, amivel minden eddigit felülmúló fenyegetést jelent a Földre.

A Dragon Ball Super: Broly világpremierje 2018. decemberében volt Japánban, majd 2019. januárban az USA-ban. A kritikusok és a rajongók egyöntetűen a valaha készült legjobb Dragon Ball-mozifilmek közé sorolják.

A vetítésre jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és a http://www.poluscentermozi.hu honlapon.

Esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/655839744867918/